Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota εξελίσσει αυτόματο κιβώτιο για το GR Yaris

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota εξελίσσει αυτόματο κιβώτιο για το GR Yaris

ΝΕΑ

Η Toyota εξελίσσει αυτόματο κιβώτιο για το GR Yaris

ΝΕΑ

Πριν από περίπου ένα μήνα, διέρρευσαν πληροφορίες ότι η Toyota ετοιμάζει και εξελίσσει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων για το GR Yaris ως εναλλακτική λύση στο διαθέσιμο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία επιταχύνει την ανάπτυξη αυτού του νέου κιβωτίου και ήδη δοκιμάζει ένα πρωτότυπο στο Toyota Gazoo Rally Racing Challenge στην Ιαπωνία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Toyota διόρισε τον Shigeru Hayakawa, Αντιπρόεδρο της εταιρείας, ως οδηγό δοκιμών ανάπτυξης. Στόχος του θα είναι να αναπαράγει τον τρόπο οδήγησης των περισσότερων GR Yaris, όπως θα τα χρησιμοποιήσουν οι πραγματικοί πελάτες. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε αναθέσει τις δοκιμές σε επαγγελματία οδηγό ράλι, αλλά ο Hayakawa λέγεται ότι έχει ένα πιο «ειλικρινές» στυλ οδήγησης.

Κατά τον προηγούμενο κύκλο δοκιμών, η Toyota αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα. Κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, ο οδηγός κατέβασε ταχύτητα (από την τρίτη σε δεύτερη), αλλά δεν μπόρεσε να επιταχύνει άμεσα μετά από αυτό. Στη συνέχεια, το κιβώτιο ταχυτήτων ρυθμίστηκε εκ νέου και η δοκιμή ήταν καλύτερη.

Advertisement
Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι η Toyota φέρεται να αναπτύσσει μια νέα περισσότερο hardcore  λογική αλλαγής ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο της όταν έχει επιλεγεί η χειροκίνητη λειτουργία, η οποία βασίζεται στην αγωνιστική τεχνική. Λέγεται ότι αυτή η απόφαση ήρθε λόγω μιας συμβουλής που έδωσε ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους δοκιμών της εταιρείας.

Η Toyota θα συνεχίσει τις διαδικασίες δοκιμών του νέου αυτόματου κιβωτίου για τουλάχιστον μερικούς ακόμη μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατασκευαστής θα αξιολογήσει την κατασκευή κατά τη διάρκεια των αγώνων ράλι τους μήνες του καλοκαιριού για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Έτσι, δεν περιμένουμε να το δούμε να κάνει το ντεμπούτο του πριν από το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Toyota GR Yaris «σκίζει» στην Tsukuba (+video)
Η Toyota αποκαλύπτει το Rally1 GR Yaris για το WRC (+video)
Αυτό είναι το συλλεκτικό Toyota GRMN Yaris