Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην τελική ευθεία η εξέλιξη του CUPRA Terramar

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην τελική ευθεία η εξέλιξη του CUPRA Terramar

ΝΕΑ

Στην τελική ευθεία η εξέλιξη του CUPRA Terramar

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι της CUPRA ολοκληρώνουν σταδιακά την εξέλιξη του Terramar, του νέου SUV μοντέλου της εταιρείας, το οποίο βασίζεται στο καινούργιο Volkswagen Tiguan.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του 2022 η CUPRA παρουσίασε τρία πρωτότυπα οχήματα τα οποία προορίζονταν να μας δώσουν μια πρώτη εικόνα για τα ισάριθμα νέα μοντέλα του θα δημιουργήσει η εταιρεία.

Ένα από αυτά ήταν και το Terramar (φωτογραφίες) το οποίο εξελίχθηκε με σκοπό να γίνει ένα καινούργιο SUV μοντέλο το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα της. Αυτό βασίζεται στη νέα γενιά του Volkswagen Tiguan και θα είναι μεγαλύτερο από το Formentor.

Σύμφωνα με την πρακτική ονομαδοτοσίας που ακολουθεί η εταιρεία -η Seat και τώρα και η CUPRA- όλα τα νέα μοντέλα αντλούν την ονομασία τους από πόλεις ή τοπόσημα της Ισπανίας.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, το Terramar πήρε το ονομασία του από την ιστορική πίστα Autódromo de SitgesTerramar (φωτογραφία κάτω) η οποία δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 στην παραλιακή πόλη Σίτζες, νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης.

Το καινούργιο SUV της CUPRA είναι στο τελευταίο στάδιο των δοκίμων εξέλιξής του και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, όπως έχει γίνει γνωστό.

Advertisement

Αν και θα βασίζεται στο Tiguan, το αμάξωμά του θα διαφέρει και θα έχει την αισθητική ταυτότητα της ισπανικής εταιρείας.

Βάσει των πληροφοριών, τα καμουφλαρισμένα οχήματα με τα οποία πραγματοποιούνται οι δοκιμές φαίνεται να έχουν αμάξωμα οποίο είναι πιο καμπύλο και πιο «επιθετικό» στο εμπρός μέρος του συγκριτικά με αυτό του γερμανικού μοντέλου.

Advertisement

Εφόσον το Terramar βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB Evo» θα έχει τα μηχανικά μέρη του Volkswagen. Έτσι, αρχικά θα διατίθεται με τους 1.5 TSI και 2.0 TSI κινητήρες και στη συνέχεια και στην έκδοση με το Plug-in Hybrid σύστημα.

Τέλος, το καινούργιο μοντέλο της CUPRA θα διατίθεται και σε τετρακίνητη εκδοχή -όπως ισχύει και με το Tiguan- και θα έχει μόνο το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων του Ομίλου Volkswagen.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H CUPRA και το America’s Cup ενώνουν τις δυνάμεις τους (+video)
Δοκιμή: CUPRA Born 58 kWh 204 PS
Οι παίκτριες της Μπαρτσελόνα και τα νέα τους CUPRA