Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο Cupra Tavascan στον τόπο καταγωγής του

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο Cupra Tavascan στον τόπο καταγωγής του

ΝΕΑ

Το πρώτο Cupra Tavascan στον τόπο καταγωγής του

ΝΕΑ

Το CUPRA Tavascan έρχεται να αναδείξει μία νέα εποχή, αφού αποτελεί ένα επιτυχημένο πρότζεκτ της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το CUPRA Tavascan είναι η πραγματοποίηση του στόχου που είχε η μάρκα της Καταλονίας για σπορ οδήγηση με ηλεκτρικό κινητήρα. Αυτός αποδίδει 335 ίππους, αρκετά ακόμα και για όσους θέλουν κορυφαίες επιδόσεις.

Έτσι λοιπόν η CUPRA παρουσίασε το νέο της μοντέλο στο γραφικό χωριό της Καταλονιάς, το Ταβασκάν, από το οποίο έχει πάρει και το όνομα του.

Το Tavascan μοιράζεται τρία κοινά στοιχεία με τον ομώνυμο τόπο, σύμφωνα με την CUPRA και αυτά είναι τα φυσικά υλικά, η βιωσιμότητα και ο εξηλεκτρισμός.

Advertisement
Advertisement

Το χωριό χαρακτηρίζεται πράγματι από φυσικά υλικά, όπως οι πέτρινοι τοίχοι και οι ξύλινες σκεπές, ενώ το περικλείει ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον.

Η ομάδα σχεδίασης του νέου SUV Coupe εμπνεύστηκε το design από την φύση του χωριού και την καθαριότητά της, όπως εξήγησε η επικεφαλής του σχετικού τμήματος, Φραντζέσκα Σανγκάλι.

Advertisement

Αυτή την καθαριότητα ήθελαν να πετύχουν και στην CUPRA με το αυτοκίνητο και το έκαναν. Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας στην οποία στοχεύει η θυγατρική μάρκα της Seat, η Σανγκάλι δήλωσε: «Μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε μία ελαφρύτερη δομή και  να προβάλουμε εξαρτήματα έτσι όπως ακριβώς είναι χωρίς να χρειαστεί να τα αλλάξουμε ή να τα διακοσμήσουμε για να τα καλύψουμε. Με αυτό τον τρόπο μειώσαμε το αποτύπωμα άνθρακα».

Advertisement

Η καταλανική εταιρεία έχει δεσμευτεί στην ηλεκτροκίνηση και στη βιωσιμότητα και για αυτόν τον λόγο, ολοκλήρωσε ένα αυτοκίνητο που πετυχαίνει τόσο τη βιωσιμότητα, όσο και τον χαρακτήρα της μάρκας η οποία ανέκαθεν συνοδευόταν από τη λέξη σπορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάθος και τεχνολογία οδηγούν την CUPRA στο μέλλον
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο, ηλεκτρικό CUPRA Tavascan
Συγκριτική δοκιμή: Cupra Born 58 kWh 204 PS vs VW Golf GTE