Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το νέο plug-in υβριδικό Hyundai Tucson (+τιμές)

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα το νέο plug-in υβριδικό Hyundai Tucson (+τιμές)

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το νέο plug-in υβριδικό Hyundai Tucson (+τιμές)

ΝΕΑ

Η Hyundai ανακοίνωσε το λανσάρισμα του plug-in υβριδικού Tucson στην ελληνική αγορά, το οποίο παράγει 265 PS και ταυτόχρονα διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai διευρύνει την γκάμα του Tucson με μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία «παντρεύει» ισχυρές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Ο λόγος για το Tucson PHEV Hybrid 4×4 που ενσωματώνει έναν 1.600αρη T-GDi Smartstream και έναν ηλεκτροκινητήρα 90 PS. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 265 PS και 350 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ειδικού αυτόματου κιβωτίου των 6 σχέσεων. Σημειώνεται πως ενσωματώνονται paddles πίσω από το τιμόνι, αλλά και στάνταρ τετρακίνηση ΗΤRAC.

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία πολυμερών λιθίου 13,8 kWh, η οποία επιτρέπει στο μοντέλο να κινηθεί για 60 χλμ., χωρίς να σπαταλήσει σταγόνα βενζίνης. Η μεικτή κατανάλωση ξεκινά από 1,38 λτ./100 χλμ., και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 31 γρμ/χλμ.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα ο χώρος του πορτμπαγκάζ έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, διαθέτοντας συνολικά 558 λτ. (+ 9%) για αποσκευές, ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 1.737 λτ. (+ 15%).

Το plug-in υβριδικό Tucson μπορεί να ταξιδέψει άκοπα σε κακοτράχαλα εδάφη χάρη στην στάνταρ τεχνολογία τετρακινησης Hyundai HTRAC και τον επιλογέα Terrain Mode. Προαιρετικά προσφέρεται  ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS). Τα συστήματα ανάρτησης και διεύθυνσης μπορούν να παραμετροποιηθούν μέσω των προφίλ οδήγησης Eco ή Sport.

Advertisement

Σχεδιαστικά, υπάρχουν στάνταρ προβολείς full LED και 19άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ στο εσωτερικό συναντάται ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, και μια ισομεγέθης οθόνη αφής AVN με συνδεδεμένες υπηρεσίες τηλεματικής Hyundai BlueLink. Αυτές περιλαμβάνουν απομακρυσμένο κλείδωμα, έλεγχο λειτουργίας συστημάτων του αυτοκινήτου, εντοπισμό του, συνέχιση πλοήγησης από το κινητό (LastMileNavigation), ενσωμάτωση σημείων χάρτη από το iCalendar, πληροφορίες κοντινών σημείων στάθμευσης και φόρτισης.

Advertisement

Οι χρήστες BlueLink μπορούν επίσης να ελέγξουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του Tucson Plug-in Hybrid και να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις φόρτισης μέσω της εφαρμογής.

Σε επίπεδο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας, τέλος, περιλαμβάνονται οι εξής τεχνολογίες: Remote Smart Parking Assist (RSPA), Highway Driving Assist, Parking Collision-avoidance Assist και Multi-Collision Brake για αποφυγή πολλαπλών συγκρούσεων.

Το νέο plug-in υβριδικό Tucson είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις, με αρχική τιμή 44.990 ευρώ – 46.990€ η δεύτερη.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Αυτό είναι το EV6, το ηλεκτρικό Kia της νέας γενιάς
Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Niro
Δοκιμή: Νέο Kia Stonic 1.0T 120PS 7DCT 48V