Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα τα πρώτα Audi e-tron GT των 476 ίππων – Πού θα τα δείτε (+video)

Ελλάδα 23:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα τα πρώτα Audi e-tron GT των 476 ίππων – Πού θα τα δείτε (+video)

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα τα πρώτα Audi e-tron GT των 476 ίππων – Πού θα τα δείτε (+video)

ΝΕΑ

Το επιβλητικό οικογενειακό σπορ μοντέλο κοστίζει πάνω 100.000+ ευρώ. Ήδη δύο αυτοκίνητα βρίσκονται στην Ελλάδα και σε λίγες ημέρες θα μπορεί ο κόσμος να τα απολαύσει από κοντά. Το Newsauto τα βρήκε στα logistics και έχει το ρεπορτάζ…

Advertisement
Advertisement

Το Audi e-tron GT και μάλιστα στην κορυφαία του έκδοση είχε κάνει την πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα πριν από έναν περίπου χρόνο. Συγκεκριμένα στη Ρόδο όπου πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια παρουσίαση του γερμανικού μοντέλου. Ένα χρόνο μετά και ήρθε η στιγμή που το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο κάνει και πάλι την εμφάνισή του στη χώρα μας, αυτή τη φορά όχι για να καλύψει δημοσιογραφικές ανάγκες αλλά για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Συγκεκριμένα δύο e-tron GT βρίσκονται ήδη επί ελληνικού εδάφους και το Newsauto είναι το μοναδικό Μέσο που τα υποδέχτηκε στα logistics της εταιρείας Ferst. Όπως μπορείτε να δείτε από τις σχετικές φωτογραφίες και από το αποκλειστικό video, πρόκειται για ένα μαύρο και ένα ανθρακί e-tron. Τα συγκεκριμένα ήδη έχουν πάρει έγκριση τύπου και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τη διαδικασία της προετοιμασίας (PDI). Πριν κλείσει ο χρόνος θα μεταφερθούν, το ένα στην αντιπροσωπεία της Audi – Kosmocar στο Μαρούσι και το άλλο στο Golden Hall (στο stand της Audi). Σε αυτά τα δύο μέρη και μέχρι να έρθουν περισσότερα αυτοκίνητα, θα μπορούν οι φίλοι της μάρκας αλλά και της συγκεκριμένης κατηγορίας να τα απολαύσουν από κοντά και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τους ανθρώπους της μάρκας.

Δύο μοτέρ και φοβερές επιδόσεις

Advertisement
Advertisement

Να σημειώσουμε πως το e-tron GT βασίζεται στην πλατφόρμα J1 του VW Group. Η συγκεκριμένη είναι η ίδια που χρησιμοποιεί και η Porsche Taycan. Το μοντέλο έχει μήκος 4,99 μέτρα, πλάτος 1,96 και ύψος 1,41 μέτρα.

Αποκάλυψη: Ιδού η πρώτη, απίστευτη Mustang Mach1 που πουλήθηκε στην Ελλάδα (τιμή)

Advertisement

Εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες όπου ο εμπρός αποδίδει 238 ίππους ενώ αυτός που βρίσκεται πίσω, 435. Συνδυαστικά η απόδοση φτάνει τους 476 ίππους. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας boost όπου για 2.5 δευτερόλεπτα η ισχύς φτάνει τους 530 ίππους ενώ η ροπή αγγίζει τα 630 Nm. Στη γλώσσα των αριθμών οι εκδόσεις που βρίσκονται προς το παρόν στην Ελλάδα μπορούν να επιταχύνουν από στάση στα 100χλμ/ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 245 χλμ./ώρα.

RS, μπαταρία και… αυτονομία

Advertisement

Η έκδοση RS, που αναμένεται να έρθει στη χώρα μας το 2022, αποδίδει 598 ίππους, με boost φτάνει τους 646 ενώ η ροπή αγγίζει τα 830Nm. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250χλμ/ώρα.

Τα νέα της πιάτσας, 313…

Advertisement

Η διαθέσιμη χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 85 kWh και βρίσκεται τοποθετημένη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Η αυτονομία, σύμφωνα με την εταιρεία φτάνει τα 488 χιλιόμετρα.

Οι τιμές του Audi e-tron GT Quattro ξεκινούν από τα 108.100 ευρώ ενώ για την έκδοση RS e-tron GT από τα 148.700 ευρώ.

 

Δείτε παρακάτω το video από τα δύο πρώτα Audi e-tron GT που ήρθαν στην Ελλάδα…

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tα αυτοκίνητα που άλλαξαν τη μοίρα των εταιρειών τους
Πόσο κοστίζει το υπερπολυτελές νέο Range Rover στην Ελλάδα; (+τιμές)
Πού νιώθει πιο άνετα ο σκύλος σας στο αυτοκίνητο σας;