Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 313…

Ελλάδα 7:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 313…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 313…

ΝΕΑ

Αλλαγές, μεταγραφές, παρασκήνιο και άλλα πολλά από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας. Στο NEWSAUTO ζούμε τον παλμό και καταγράφουμε τι συμβαίνει γύρω μας για να ξέρετε τι συμβαίνει. Πάντα με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ μας.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό… μήνα, γιατί δεν προλάβαμε να τα πούμε. Μπήκαμε ήδη στον Δεκέμβριο, το κλίμα είναι γιορτινό και δεν αργεί η στιγμή που θα έρθουν τα Χριστούγεννα.

Ευχάριστες στιγμές, ευχάριστες εικόνες στους δρόμους αλλά υπάρχει προβληματισμός με την πανδημία που δε λέει να μας αφήσει σε ησυχία. Προσοχή, προσοχή και πάλι προσοχή χρειάζεται. Και φυσικά να ακούμε του ειδικούς και όχι αυτούς που τα ξέρουν όλα, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Η αγορά βλέπουμε πως πάει αρκετά καλά, δεδομένου των προβλημάτων που υπάρχουν με τις παραγωγές. Σίγουρα τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες που θέλουμε σε αριθμό δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες, οπότε περιμένουμε και κάνουμε υπομονή.

Advertisement
Advertisement

Ίσως είναι και η πρώτη φορά στα χρονικά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή να υπάρχουν πελάτες και να μην υπάρχουν προϊόντα. Θα έλεγα πως είναι και μία καλή ευκαιρία να χαλαρώσουν λίγο οι άνθρωποι των εταιρειών που τόσα χρόνια ακούγανε «πουλάτε – πουλάτε». Πλέον δεν δέχονται τις πιέσεις των προηγούμενων ετών οπότε ας το δούνε και ως μία καλή ευκαιρία οργάνωσης, για την επόμενη μέρα.

Δεν θα σας κουράσω γιατί έχουμε και σήμερα άφθονη… θεματολογία, οπότε σας αφήνω να σκρολάρετε με την ησυχία σας και να μάθετε τι παίζει στην αγορά.

Advertisement

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Σήμερα είσαι ο Ωνάσης κι αύριο ο… Θανάσης.

 


 

Στα σκαριά βρίσκεται έρευνα εισαγωγικής εταιρείας η οποία αφορά ερωτηματολόγιο για την ίδια! Οι υπάλληλοι καλούνται να απαντήσουν για την εταιρεία στην οποία εργάζονται και σκοπός είναι να βελτιωθεί ο τρόπος της δουλειάς αλλά και οι σχέσεις των δύο πλευρών. Μία κίνηση που σίγουρα θα σκεφτούν στο μέλλον και άλλες εταιρείες.

 


 

Καθυστερεί η δημιουργία κάθετης μονάδας Tesla στην Ελλάδα. Όπως έχουμε γράψει, ήδη έχει βρεθεί χώρος στα νότια Προάστια αλλά η γραφειοκρατία πάει πίσω το project. Αυτό βέβαια δεν… φρενάρει τις ιδέες των ανθρώπων της μάρκας που ήδη ετοιμάζουν κάτι προς Μαρούσι μεριά!


 

Από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, η Opel Ελλάς, εντάχθηκε στο δυναμικό του Ομίλου Συγγελίδη. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, ανακοινώθηκαν οι παρακάτω διοικητικές αλλαγές:

– Τη θέση του Chief Operating Officer αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καββούρης.
– Ο Τάσος Αραμπατζής, αναβαθμίζεται σε Εμπορικό Διευθυντή, έχοντας πλέον υπ’ ευθύνη του τις δραστηριότητες πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρίας, ενώ μετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο.
– Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται και ο Αντώνης Καλοδήμου, μέχρι πρότινος Διευθυντής Λογιστηρίου, ο οποίος αναλαμβάνει Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος.


 

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο η γενική καταστατική συνέλευση των μελών των εν ισχύ δύο σωματείων Ελληνικός Σύνδεσμος Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου (ΕΣΑ) του ειδικού Τύπου. Η συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με φυσική παρουσία των δημοσιογράφων.


 

Το πρόβλημα με τις παραγωγές των αυτοκινήτων έχει συμπαρασύρει και τα μεταχειρισμένα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι, πλέον έχουν λιγοστέψει σε αριθμό, αλλά έχουν γίνει πιο ακριβά και είναι πιο… γερασμένα. Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο του Γιώργου Ανδρή.

Έρευνα ΣΟΚ του newsauto για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα


 

Για πρώτη φορά διεξήχθη forum για το ράλλυ Ακρόπολις με ομιλητές, όπως ο Υπουργός οικονομικών κ. Σταικούρας, ο Υφυπουργός αθλητισμού (που ήταν και οικοδεσπότης) κ. Αυγενάκης κ.ά. Κατά τη διάρκεια του forum δόθηκαν στη δημοσιότητα και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την Kapa Researche αλλά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Να σημειώσουμε πως το φετινό «Ακρόπολις» κόστισε σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ. Από τα κρατικά ταμεία μπήκαν 900.000 ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από χορηγούς. Παρακολουθήστε το forum πατώντας ΕΔΩ

 


 

Τα 50 τεύχη έφτασε ήδη το περιοδικό αυτοκινήτου CAR το οποίο όχι απλά…. κυκλοφορεί αλλά πρωταγωνιστεί στην κυκλοφορία. Το συλλεκτικό τεύχος κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.


 

Στον αέρα βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα της εταιρείας FERST. Πρόκειται για την εταιρεία logistics αυτοκινήτων στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Η συγκεκριμένη δραστηριοποιείται στο χώρο 30 χρόνια.


 

Πάτησαν στην Ελλάδα τα δύο πρώτα ηλεκτρικά Audi e-tron GT, σε γκρι και μαύρο χρώμα. Τις επόμενες ημέρες θα τα δούμε στο Golden Hall και στην αντιπροσωπεία Audi – Kosmocar στο Μαρούσι.


 

Η μία και μοναδική στην Ελλάδα, Mustang Mach1 ήρθε πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για μία ξεχωριστή έκδοση που εφοδιάζεται με κινητήρα 5.0 λίτρα και αποδίδει 460 ίππους.


 

Ο Όμιλος Stellantis (Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Citroen, Jeep, Peugeot, Opel κ.λπ.) διοργανώνει στις 7 Δεκεμβρίου διαδικτυακή παρουσίαση, όπου ο Carlos Tavares θα παρουσιάσει τη στρατηγική για πλήρως συνδεδεμένα οχήματα και ασφαλή, προσωποποιημένη και προσιτή κινητικότητα, που εισάγεται απρόσκοπτα στην καθημερινή ζωή των πελατών.

 


 

Ο Κώστας Πατσουρέας έχει γράψει μεγάλη ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου και των αγώνων ενώ δεκάδες κύπελλα και πρωταθλήματα φιγουράρουν στο παλμαρέ του. Πρόσφατα ο γιος του Στράτος Πατσουρέας, βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος κολυμβητής στην ηλικία του (13) στην Ελλάδα. Φαίνεται πως ο πρωταθλητισμός κυλά στο αίμα της οικογένειας!


 

Από το διαδίκτυο θα αγοράζουν στο μέλλον τα αυτοκίνητα οι νέοι πελάτες. Σύμφωνα με την Google, το 60% των αγοραστών κάτω από 45 ετών είναι πιθανό να αγοράσουν το επόμενο αυτοκίνητό τους διαδικτυακά!

 


 

O Γιάννης – Μάριος Παπαδόπουλος από την Cosmote TV βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) για την δημιουργία του ειδικού καναλιού για το ράλλυ Ακρόπολις.


 

Το νέο ημερολόγιο της Pirelli 2022 παρουσιάστηκε διαδικτυακά την περασμένη εβδομάδα και είναι μία θήκη που παραπέμπει σε δίσκο βινυλίου LP. Ο τίτλος είναι On the Road και τις φωτογραφίες επιμελήθηκε ο Bryan Adams.


 

Διάκριση για την Mercedes Benz Ελλάς από τον ανεξάρτητο οργανισμό “Superbrands”, ο οποίος αξιολογεί τις κορυφαίες προϊοντικές και εταιρικές επωνυμίες. Η εταιρεία έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ως “Business Superbrand 2021 – 2022” στην κατηγορία «Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα». Η ανάδειξη έγινε βάσει βαθμολογίας της 13μελούς κριτικής επιτροπής και πανελλαδικής δημοσκόπησης κοινής γνώμης που διενήργησε η εταιρεία ερευνών MARC Α.Ε. σε δείγμα 800 ατόμων ηλικίας από 20-65 ετών μετά από αξιολόγηση 1.500 εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε 38 διαφορετικές κατηγορίες. Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής Marketing Παναγιώτης Ριτσώνης.


 

H Europ Assistance Greece βραβεύτηκε ως κορυφαία εταιρική επωνυμία για το 2021-2022 στον τομέα των ασφαλιστικών υπηρεσιών παροχής βοήθειας, από τον θεσμό Superbrands.


 

Η Bridgestone βραβεύτηκε ως η κορυφαία μάρκα ελαστικών από τον ανεξάρτητο οργανισμό “Superbrands”. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΣΤΡΑΚ Παναγιώτης Διαμαντόπουλος.


 

Βράβευση για το insurancemarket.gr στα φετινά βραβεία Shopper Marketing Awards 2022. Συγκεκριμένα πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην ενότητα Marketing Ready Commercial Spaces και απέσπασε την Platinum και Gold διάκριση για το καινοτόμο Concept Store της που βρίσκεται στο Σύνταγμα.


 

Ο Όμιλος Παπαδάκη παρέδωσε στην Πολεμική Αεροπορία, τέσσερα Mercedes-Benz Sprinter 519 XL 19+1+1 θέσεων. Τα τετρακίνητα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για υπηρεσιακούς σκοπούς, αναβαθμίζοντας το μηχανοκίνητο υλικό. Την παράδοση στα μέλη της επιτροπής έκανε η Χριστίνα Καμακάρη από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας.


 

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου μεταδόθηκε ακόμη ένα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο STAR Channel. Όσοι δεν την προλάβατε μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω…


 

Μπορεί η αγωνιστική ομάδα Fanny Flutters του Δήμου Αρχοντούλη να ασχολείται με αγώνες αυτοκινήτου αλλά όταν οι καταστάσεις το επιβάλλουν δεν λείπουν οι αξιέπαινες πράξεις. Τρανταχτό παράδειγμα το ταξίδι στην Δυτική Ελλάδα όπου μαζί με μέλη της ομάδας αλλά και φίλους έσωσαν περισσότερα από 30 σκυλιά που ήταν παρατημένα…


 

Μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή κυκλοφόρησε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου το περιοδικό 4Τροχοί.


 

Εκλογές και ανάδειξη του νέου ΔΣ πραγματοποιήθηκε στον Σ.Ο.Α.Α. (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου). Η σύνθεση έχει ως εξής:

Πρόεδρος Μάριος Ηλιόπουλος
Αντιπρόεδρος Α’ Μάριος Σταφυλοπάτης
Αντιπρόεδρος Β’ Λεωνίδας Μανιατόπουλος
Γραμματέας Νικόλας Περατινός
Ταμίας Κώστας Καραθανάσης
Υπεύθ. Δημ. Σχέσεων και Προβολής Στράτος Φωτεινέλης
Μέλος Απόστολος Μαρασλής

 


 

Ο συνοδηγός θρύλος του WRC, Denis Giraudet μιλάει αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή Πάνω από τα Όρια που παρουσιάζουν οι Αντώνης Αργυρόπουλος και Στάθης Πετρόπουλος. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.newsauto.gr 21
6. www.tanea.gr 25
7. www.tovima.gr 27
8. www.liberal.gr 42
9. www.newsit.gr 50
10. www.ifemerida.gr 70
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 21
2. www.autogreeknews.gr 79
3. www.gocar.gr 131
4. www.traction.gr 199
5. www.autotriti.gr 377
6. www.motorone.gr 461
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/12/2021 (18:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 131.600
2. Trcoff: 50.400
3. Drive magazine: 22.800
4. Tractiongr: 21.700
5. Carotogr: 11.700
6. CarGuysGr: 9.100
7. Gocar: 6.040
8. Ariadni Gerasimidou: 5.730
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.300
10. Newsauto: 3.860
11. 4Τροχοί: 3.680
12. Auto Τρίτη: 1.710
13. Panos Seitanidis: 1.510
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. George Sargiannidis: 1.390
16. Enkinisi: 1.370
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/12/2021 (18:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.900
2. Moto & Bike TV 23.200
3. MOTOMAGGR 15.000
4. Bikeit.gr 3.600
5. Dimitris Diatsidis 2.060
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/12/2021 (18:00)