Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Σαγκάη και η ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Σαγκάη και η ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore

ΝΕΑ

Στη Σαγκάη και η ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore

ΝΕΑ

Η Maserati, επέλεξε την Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης για να παρουσιάσει επίσημα την Grecale Folgore, την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του πολυτελούς SUV επιδόσεων μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι τρέφουν ιδιαίτερη προτίμηση για τα ιταλικά αυτοκίνητα επιδόσεων. Το ίδιο ισχύει και τα οχήματα της SUV κατηγορίας, ενώ, πλέον, έχουν αναπτύξει και την κουλτούρα της ηλεκτροκίνησης.

Τι πιο ταιριαστό γι’ αυτούς, συνεπώς, από ένα αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει όλους τους παραπάνω παράγοντες; Η Grecale Folgore, το νέο μοντέλο τής Maserati είναι αυτή που συγκεντρώνει κατασκευαστικά τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Η επίσημη παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης εκδοχής τού μοντέλου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης είναι μια καλή ευκαιρία για να τη δουν και να τη γνωρίσουν από κοντά οι υποψήφιοι αγοραστές της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από τις εκδόσεις του με τους θερμικούς κινητήρες χάρη στην καλύτερη αεροδυναμική τού αμαξώματος, από την κλειστή χαρακτηριστική γρίλια στη μάσκα του, από τον λογότυπο «Folgore» σε χρώμα χαλκού στα πλαϊνά εμπρός, από τη σχεδίαση των τροχών (διάστασης 19, 20 και 21 ιντσών, αντίστοιχα) και από τη διαφορετική διαμόρφωση του αεροδυναμικού διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα.

Επίσης, τα πλαϊνά ανοίγματα εμπρός είναι φωτιζόμενα, ενώ το κάλυμμα των δαγκανών τού συστήματος πέδησης είναι και αυτά βαμμένα στο χρώμα τού χαλκού.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η πολυτελής εικόνα είναι προφανής. Η ταπετσαρία είναι από οικολογικό υλικό το οποίο τα στελέχη τής Maserati το περιγράφουν ως «αναγεννημένο νάιλον», καθώς έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένο πλαστικό. Το ίδιο έχει συμβεί και για το ύφασμα που καλύπτει κάποιες από τις επιφάνειες εντός τής Grecale Folgore.

Advertisement

Στο ταμπλό, υπάρχουν δύο οθόνες 12,3 ιντσών έκαστη. Η πρώτη είναι στη θέση του πίνακα οργάνων και η δεύτερη στο κέντρο της κονσόλας. Κάτω από αυτή υπάρχει και μία τρίτη 8,8 ιντσών, ενώ στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται σύστημα Head-Up Display.

Σε ό,τι αφορά στις μπαταρίες τής Grecale Folgore, είναι ιόντων λιθίου και έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 105 kWh οι οποίες παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 500 χλμ. (κατά «WLTP»).

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύνανται να φορτίσουν σε παροχή ισχύος έως 150 kW. Σε αυτή την περίπτωση και μπορούν να πληρωθούν με ενέργεια μεταξύ 20-80% της συνολικής χωρητικότητάς τους σε 29 λεπτά της ώρας.

To αυτοκίνητο έχει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 557 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 820 Nm. Τέλος, όπως ανακοινώνει η Maserati, το βάρος τής Grecale Folgore είναι 2.480 κιλά, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 220 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Maserati GranTurismo Folgore
Δύο σπέσιαλ Maserati GranTurismo στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο
Επιστροφή στις πίστες για τη Μaserati