Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστροφή στις πίστες για τη Μaserati

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστροφή στις πίστες για τη Μaserati

ΝΕΑ

Επιστροφή στις πίστες για τη Μaserati

ΝΕΑ

Η Maserati ξεκίνησε τις δοκιμές στην MC20 GT2 με στόχο να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων.

Advertisement
Advertisement

Το 2023 είναι χρονιά επιστροφής της Maserati στους αγώνες με το πρώτο βήμα να γίνεται στο πρωτάθλημα Formula E. Αυτό όμως από ότι φαίνεται είναι μόνο η αρχή καθώς η ιταλική μάρκα ετοιμάζεται για το επόμενο επίπεδο που είναι οι αγώνες GT.

Η Maserati αποφάσισε να δημιουργήσει μια αγωνιστική έκδοση της MC20 με προδιαγραφές της κατηγορίας GT2. Το αυτοκίνητο ονομάστηκε Maserati GT2 και είναι εξοπλισμένο με τον καινούριο V6 κινητήρα Nettuno των 3.0 λίτρων ο οποίος εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στη Modena. Η απόδοση του συνόλου στην αγωνιστική του μορφή αγγίζει τους 620 ίππους, ωστόσο μπορεί να ανέβει μέχρι και τους 730 ίππους, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί από τους κανονισμούς της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6τάχυτο σειριακό και το τιμόνι χρησιμοποιεί ηλεκτρική υποβοήθηση, ενώ το αμάξωμα είναι carbon αποσπώμενο στα αγωνιστικά πρότυπα. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών και οι αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες για να μπορεί η ομάδα να ρυθμίσει όπως θέλει το αυτοκίνητο για την εκάστοτε πίστα.

Η Maserati MC20 GT2 αναμένεται να κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή της τον ερχόμενο Ιούνιο στον 24ωρο αγώνα του Spa στο Βέλγιο, ωστόσο προορίζεται να αγωνιστεί το 2024 και να βρεθεί απέναντι στις Mercedes AMG GT2, Audi R8 LMS και Lamborghini Huracan EVO2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maserati απορρίπτει τις μπαταρίες Solid State
Έρχονται σπέσιαλ Maserati για όσους έχουν «βαθιές» τσέπες
Maserati: Η γρήγορη φόρτιση κάνει κακό στη σπορ οδήγηση!

Advertisement