Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται σπέσιαλ Maserati για όσους έχουν «βαθιές» τσέπες

Ελλάδα 6:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται σπέσιαλ Maserati για όσους έχουν «βαθιές» τσέπες

ΝΕΑ

Έρχονται σπέσιαλ Maserati για όσους έχουν «βαθιές» τσέπες

ΝΕΑ

Η ιταλική εταιρία θέλει να μπει και αυτή στην διαδικασία παραγωγής μοναδικών μοντέλων για μερικούς από τους καλύτερους και πιο πλούσιους πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

Σε μία νέα εποχή μπαίνει η Maserati όχι μόνο με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της αλλά και με την απόφαση της εταιρίας να κατασκευάσει κάποια ειδικά μοντέλα κατά παραγγελία, κατ’ αντιστοιχία με μοντέλα όπως η Ferrari Daytona SP3 ή η Lamborghini Countach LPI 800-4.

H ιταλική εταιρία θέλει επίσης να λανσάρει και περισσότερες ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της, ακολουθώντας την γενικότερη τάση που υπάρχει σε αυτού του είδους τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Maserati έχει ήδη ένα μεγάλο πρόγραμμα εξατομίκευσης με την ονομασία Fuoriserie, αντίστοιχο με το τμήμα Mulliner της Bentley, το Ad Personam της Lamborghini και το Q της Aston Martin.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα αυτά είναι αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και φέρνουν μεγάλο κέρδος, κάτι που σπρώχνει και την Maserati να μπει στο παιχνίδι. Κάτι που δεν είναι άγνωστο για την ιταλική εταιρία καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχει κάνει αντίστοιχες προσπάθειες.

Τη νέα τακτική της εταιρίας επιβεβαίωσε ο αρχιμηχανικός της εταιρίας Davide Danesin, ο οποίος δήλωσε ότι το μέλλον της μάρκας θα έχει αρκετά αυτοκίνητα κατασκευασμένα κατά παραγγελία από τον πελάτη.

Advertisement

Ως βάση θα χρησιμοποιούνται υπάρχοντα μοντέλα της εταιρίας όπως η MC20 ή η νέα Gran Turismo. Τα αυτοκίνητα αυτά θα διαθέτουν αποκλειστικά σχεδιασμένα αμαξώματα ενώ θα υπάρχουν και επεμβάσεις στα μηχανικά τους μέρη και την απόδοσή τους.

Ήδη η εταιρία έχει δώσει ένα πρώτο δείγμα γραφής με το Project 24, ένα πισταδόρικο αυτοκίνητο βασισμένο στην MC20, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 62 κομμάτια.

Advertisement

Όσον αφορά τις ειδικές εκδόσεις, η Maserati GranTurismo Trofeo Primaserie 75th Anniversary που παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι και αυτή ένα δείγμα για του πως θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και πέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τη σούπερ καμπίνα της νέας Maserati GranTurismo
Maserati: Η γρήγορη φόρτιση κάνει κακό στη σπορ οδήγηση!
Η Novitec τουμπανιάζει και τη Maserati MC20