Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπέσιαλ Maserati για την πρώτη γυναίκα της F1

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπέσιαλ Maserati για την πρώτη γυναίκα της F1

ΝΕΑ

Σπέσιαλ Maserati για την πρώτη γυναίκα της F1

ΝΕΑ

Η Maserati λανσάρει μια νέα ειδική έκδοση F Tributo των δύο σπορ μοντέλων της, προς τιμήν της Maria Teresa De Filippis που ήταν η πρώτη γυναίκα οδηγός της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Το επίτευγμα αυτό της De Filippis, πραγματοποιήθηκε το 1958 με ένα μονοθέσιο της Maserati.

Η Maria Teresa De Filippis ήταν Ιταλίδα οδηγός αγώνων και η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε στη Formula 1. Συμμετείχε σε πέντε GP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 1958 και παρά το γεγονός πως η πορεία της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν σύντομη, μνημονεύεται ως πρωτοπόρος στο σπορ.

Advertisement
Advertisement

Λόγω του ότι η πρόκρισή της στο πρωτάθλημα του 1958 έγινε με μια αγωνιστική Maserati 250F, η ιταλική εταιρεία τιμά τη μνήμη της με μια ειδική έκδοση για τις Ghibli και Levante. Το επίμονο πνεύμα της ενέπνευσε τη Maserati να δημιουργήσει τις νέες F Tributo Special Edition, διαθέσιμα τόσο για την Ghibli όσο και για τη Levante, σε δύο αποκλειστικά χρώματα: Arancio Devil και Grigio Lamiera.

Το Arancio Devil είναι ένα κορεσμένο πορτοκάλι, που αναβλύζει ενέργεια. Αντίστοιχα, το Grigio Lamiera είναι εμπνευσμένο από το χρώμα της ασφάλτου όπως φαίνεται σε μια πίστα. Οι «πινελιές» του αμαξώματος που δημιουργούν αντίθεση, ολοκληρώνουν μια πολύ δυναμική εικόνα, ενώ και στην καμπίνα οι επιλογές έχουν γίνει με γνώμονα την απλότητα. Περαιτέρω στοιχεία που έχουν να κάνουν με την τιμή της F Tributo έκδοσης ανά μοντέλο, δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η εντυπωσιακή Maserati MC20 επί ελληνικού εδάφους
Bella Italia! Έρχεται cabrio έκδοση της Maserati GranTurismo
Το πρωτότυπο της Maserati Ghibli Spyder του 1968 (+video)

 

Advertisement