Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Stellantis: Περισσότερα ηλεκτρικά στην Ευρώπη

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Stellantis: Περισσότερα ηλεκτρικά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Stellantis: Περισσότερα ηλεκτρικά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Με την Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου να παρουσιάζει μείωση κατά 12,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους (Q1, 2022), η Stellantis επιβεβαίωσε την ισχυρή της θέση τόσο στα Επιβατικά Αυτοκίνητα, όσο και στα Ελαφρά Επαγγελματικά Οχήματα (LCV) με μερίδιο αγοράς 21% και την 1η θέση σε σημαντικές αγορές (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα).

Advertisement
Advertisement

H Stellantis επιταχύνει τις πωλήσεις της οχημάτων χαμηλών εκπομπών ρύπων (LEV) στην Ευρώπη.

Στο Q1 του 2022 οι Peugeot και Citroen βρίσκονται στο top 10 των μαρκών, ενώ η Stellantis έχει 5 μοντέλα στις 10 πρώτες θέσεις (Peugeot 208, Citroen C3, Peugeot 2008, Opel/Vauxhall Corsa και Fiat Panda), με το Peugeot 208 να είναι το πλέον δημοφιλές αυτοκίνητο στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα η Stellantis επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση και στην Ευρωπαϊκή αγορά των επαγγελματικών οχημάτων (LCV) με μερίδιο αγοράς 34%, το οποίο αντανακλά τις πωλήσεις ύψους 145.000 οχημάτων το πρώτο τρίμηνο. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τη δημιουργία της, η Stellantis επιβεβαιώνει τον ηγετικό της ρόλο στην αυτοκινητοβιομηχανία και συνεχίζει την πορεία της προς την ενεργειακή μετάβαση, με στόχο να διασφαλίσει κινητικότητα για όλους και παράλληλα να το πετύχει αυτό με σεβασμό προς το περιβάλλον, με την Ευρώπη να παίζει κομβικό ρόλο στο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου, «Dare Forward 2030».

Υψηλό ποσοστό της Stellantis στην αγορά οχημάτων χαμηλών εκπομπών ρύπων (LEV)

Advertisement

Στην αγορά οχημάτων χαμηλών ρύπων (LEV), στα Επιβατικά Οχήματα και τα Ελαφρά Επαγγελματικά Οχήματα  (LCV), η Stellantis είναι ο ηγέτης στο Q1 του 2022 σε σημαντικές Ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Ιταλία (35,7% μερίδιο αγοράς), η Γαλλία (30,3%), η Ισπανία (21,8%) και η Πολωνία (14,9%). Το ίδιο διάστημα ο Όμιλος είναι ο ηγέτης στις πωλήσεις LEV ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με μερίδιο αγοράς 44,5%.

Advertisement

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 και οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των Peugeot 3008, και Peugeot 208 με συνολικές πωλήσεις άνω των 34.000 μονάδων το πρώτο τρίμηνο του έτους επιβεβαιώνουν τη θέση τους ανάμεσα στα πλέον δημοφιλή LEV οχήματα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα στο Q1 2022 το νέο 500 είναι το 3ο δημοφιλέστερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη (1o στην Ελλάδα) και το Peugeot 3008 είναι το τρίτο PHEV, ενώ το Compass είναι το 2ο δημοφιλέστερο PHEV στην Ελλάδα (1o στα PHEV 4×4).

Αυτό αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη για τη Stellantis στην Ευρώπη ότι βρίσκεται σε πορεία να επιτύχει το 100% των ταξινομήσεων της να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. «Ο στρατηγικός μας στόχος για την εξηλεκτρισμένη κίνηση στηρίζεται στην επένδυση άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2021 έως το 2025 σε λύσεις εξηλεκτρισμού και λογισμικού» σχολίασε ο κ. Maxime Picat, Chief Operating Office Enlarged Europe της Stellantis.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε κρίση η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας
Η Maserati αποκαλύπτει και άλλο την GranTurismo Folgore
Lancia: Τρία νέα μοντέλα με παλιά ονόματα