Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Maserati αποκαλύπτει και άλλο την GranTurismo Folgore

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Maserati αποκαλύπτει και άλλο την GranTurismo Folgore

ΝΕΑ

Η Maserati αποκαλύπτει και άλλο την GranTurismo Folgore

ΝΕΑ

O Carlos Tavares δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του μετά από μια βόλτα με την εκρηκτική Maserati. Λογικό…

Advertisement
Advertisement

Ο Πορτογάλος CEO της Stellantis δοκίμασε από πρώτο χέρι το ηλεκτρικό supercar που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Οι Ιταλοί έκαναν λόγο πρόσφατα για ηλεκτρική μεταστροφή και από ότι φαίνεται το εννοούν. Όχι μόνο αποφάσισαν να επισυνάψουν πολυετή συνεργασία με την Venturi για να συμμετάσχουν με το ταχύτερο και ισχυρότερο ηλεκτρικό μονοθέσιο στη Formula E, αλλά έδωσαν τα χέρια μπροστά στο πρώτο τους αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά μπορούμε να δούμε πως η πρώτη ηλεκτρική Maserati δανείζεται στοιχεία από τη Grecale (όπως τα φωτιστικά σώματα), ενώ το μακρύ καπό είναι κατά κάποιο τρόπο… διαχρονικό σήμα κατατεθέν της GranTurismo. Ο ηλεκτρικός πύραυλος θα διαθέτει δύο ή και τρείς ηλεκτροκινητήρες και θα είναι σίγουρα ταχύτερος και ισχυρότερος σε σχέση με τις GranTurismo με τον τρίλιτρο V6 twinturbo.

Ορισμένες πληροφορίες οι Ιταλοί τις κράτησαν κρυφές για την ώρα, με τις φήμες πάντως να κάνουν λόγο ακόμη και για απόδοση που θα φθάνει τους 1.200 ίππους. Πάντως ακόμα και με δύο ηλεκτροκινητήρες η ηλεκτρική Folgore θα ξεπερνά τους 650 ίππους (θα είναι η ισχυρότερη Maserati παραγωγής) και θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement

Πέρα από το ηλεκτρικό μοντέλο που θα αποκαλυφθεί πλήρως σύντομα, θα υπάρξουν και βενζινοκίνητες εκδόσεις της νέας GranTurismo και κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχονται από την MC20. Εδώ αξίζει να πουμε πως η Maserati πούλησε 24.269 μοντέλα την περασμένη χρονιά, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο 41% σε σχέση με το 2020.

Advertisement

Αν προτιμάτε με την γλώσσα των οικονομικών, τα κέρδη ήταν 2 δις. ευρώ μέσα στο 2021. Πρώτο βιολί στις πωλήσεις ήταν η Maserati Levante με ποσοστό 59% μεταξύ των υπολοίπων, με την Ghibli να ακολουθεί με μεγάλη διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο δρόμο με ελάχιστο καμουφλάζ η Maserati Grecale
Maserati Grecale Trofeo: Η κορυφαία έκδοση εξελίσσεται
Η Alfa Romeo Stelvio στις υπηρεσίες της τροχαίας

Advertisement