Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Stellantis και BMW καλούν Panasonic

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Stellantis και BMW καλούν Panasonic

ΝΕΑ

Stellantis και BMW καλούν Panasonic

ΝΕΑ

H ανάγκη προμήθειας περισσότερων μπαταριών από τις αυτοκινητοβιομηχανίες τις κάνει να αναζητούν νέους προμηθευτές. Αυτό πράττουν τώρα τόσο ο Όμιλος Stellantis όσο και η BMW.

Advertisement
Advertisement

Η θεαματική αύξηση του αριθμού των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τα τελευταία δύο χρόνια συνεπάγεται και την αντίστοιχη αύξηση στην παραγωγή μπαταριών. Ωστόσο, ο σχετικός κλάδος τής βιομηχανίας δεν ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί άμεσα στη μεγάλη απαίτηση.

Κατά κάποιον τρόπο, η πανδημία του νέου κορωνοϊού, πέραν των προβλημάτων που δημιούργησε, έδωσε τον χρόνο στις εταιρείες κατασκευής συσσωρευτών να εκπονήσουν αποτελεσματικότερο πλάνο για την κάλυψη της ζήτησης όταν θα ομαλοποιούταν ξανά η κατάσταση.

Πλέον, όπως έγινε γνωστό, στελέχη τόσο του Ομίλου Stellantis όσο και της BMW έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με ιθύνοντες της Panasonic για τη σύναψη συμφωνίας με σκοπό να εφοδιάζονται με μπαταρίες στοιχείων «4680» (δηλαδή 46 χιλιοστά διάμετρο και μήκος 80 χιλιοστά) για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά του.

Advertisement
Advertisement

Η Panasonic έχει ως βασικό πελάτη της την Tesla η οποία χρησιμοποιεί μπαταρίες αυτού του τύπου στα μοντέλα της. Όμως, τώρα η ζήτηση γι’ αυτές αυξάνεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα στη Wall Street Journal, η ιαπωνική εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει νέα εργοστάσια στις ΗΠΑ για να κατασκευάζει συσσωρευτές.

Θυμίζουμε ότι ο Όμιλος Stellantis έχει «υπό τη σκέπη του» 14 αυτοκινητοβιομηχανίες συνολικά, ενώ η BMW έχει προγραμματίσει τη δημιουργία πολλών νέων αμιγώς ηλεκτιρκών μοντέλων για τα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Οι μπαταρίες με στοιχεία «4680» είναι πιο αποδοτικές καθώς έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια και να επιτρέπουν μεγαλύτερη αυτονομία, συγκριτικά με ενός ίδιου όγκου συσσωρευτή που διαθέτει άλλου τύπου στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Stellantis δεν θεωρεί τα e-fuels «απειλή»
BMW M1: H αποτυχία που τα άλλαξε όλα (+video)
Η Alfa Romeo ετοιμάζει 7θέσιο ηλεκτρικό SUV για τις ΗΠΑ

Advertisement