Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Stellantis δεν θεωρεί τα e-fuels «απειλή»

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Stellantis δεν θεωρεί τα e-fuels «απειλή»

ΝΕΑ

H Stellantis δεν θεωρεί τα e-fuels «απειλή»

ΝΕΑ

Δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της Stellantis, Carlos Tavares, ακούσαμε ως πρόβλεψη πως τα e-fuels δεν θα αλλάξουν ιδιαίτερα την εικόνα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Τα e-fuels έχουν εξαιρεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν αποτελούν μέρος της προσπάθειας για τον εκμηδενισμό των εκπομπών ρύπων.

Στο πρώτο φόρουμ «Freedom of Mobility» του Ομίλου Stellantis, μια εκδήλωση που επιδιώκεται να γίνει ετήσια, ο Carlos Tavares δήλωσε πως «είμαστε σε καλό δρόμο για να προσφέρουμε την ηλεκτροδότηση που περιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να τοποθετηθεί και για τη συμφωνία μεταξύ των Βρυξελλών και της Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, περιλαμβάνεται και η πώληση αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιούν e-fuels και μετά το 2035, που έχει τεθεί ως χρονιά- ορόσημο για την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης για τα αυτοκίνητα. Για το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν, ο Tavares πήρε θέση λέγοντας πως «πιστεύω ότι θα είναι μια άλλη τεχνολογική κατεύθυνση που πρόκειται να εξελιχθεί αλλά η βιομηχανία θα πρέπει να αποδείξει πως μιλάμε για μια ουδέτερη ως προς τον άνθρακα νέα τεχνολογία».

Ο ίδιος μίλησε επίσης και για την ανάγκη να γίνουν φθηνότερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που όπως είπε θα επιτευχθεί εάν οι νομοθέτες υποστηρίξουν την ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης που θα επιτρέψει τη χρήση μικρότερων μπαταριών. Επίσης, σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή, ο Tavares θεωρεί και την αλλαγή της χημείας για τη σύσταση των μπαταριών.

Advertisement

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μικρότερες μπαταρίες και λιγότερο βάρος, επομένως και  χαμηλότερο συνολικό κόστος για το κάθε αυτοκίνητο. «Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να κάνετε την καθαρή κινητικότητα οικονομικά προσιτή, είναι να γίνουν τα ηλεκτρικά μοντέλα ελαφρύτερα» είπε ο Tavares.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domaine Costa Lazaridi: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2023
F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση
F1: Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί των μηχανικών στο pitwall!

Advertisement