Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M1: H αποτυχία που τα άλλαξε όλα (+video)

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW M1: H αποτυχία που τα άλλαξε όλα (+video)

ΝΕΑ

BMW M1: H αποτυχία που τα άλλαξε όλα (+video)

ΝΕΑ

Με τη BMW M1 προσέβλεπε στην αναζήτηση ενός νέου «μονοπατιού» που θα έφερνε πολύ κοντά τις αγωνιστικές κατασκευές και τα αυτοκίνητα δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και σήμερα, η M1 είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε petrolhead ανά την υφήλιο.

Η εξαιρετική αισθητική της, έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τις εξαιρετικές επιδόσεις που προσφέρει ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας. Η Μ1 ήταν ένα πολύ μπροστά από την εποχή του δημιούργημα, που στα τρία χρόνια που έμεινε στην παραγωγή (1978-1981), το μεγαλύτερο «καλό» που έκανε στη BMW, ήταν ότι την… εκπαίδευσε σε ότι αφορά το πόσο ακραία σπορ μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Με άλλα λόγια, η εμπορική «αποτυχία» των 400 BMW M1 που πρόλαβαν και κατασκευάστηκαν, για να πουληθούν σε τιμές που «έβαζαν μέσα» την εταιρεία, δρομολόγησε τις εξελίξεις για το μέλλον του τμήματος «Μ» αλλά και το ύφος των αυτοκινήτων που στη συνέχεια της ιστορίας, δέχτηκαν τις περιποιήσεις του.

Το video από το κανάλι Hagerty, δείχνει με παρουσιαστή τον Jason Cammisa την ιστορία της M1. Το αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε ως αγωνιστικό που έπαιρνε έγκριση τύπου για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους αλλά εν τέλει ήταν πολύ «αγωνιστικό» για να το επιλέξει κάποιος που απλά ήθελε ένα σπορ αυτοκίνητο.

Advertisement

Πάνω σε αυτόν τον άξονα, το τμήμα «Μ» της BMW γαλουχήθηκε στη δημιουργία σπορ εκδόσεων που βασίζονται πάνω σε πολυτελή μοντέλα, σε αντίθεση με το εγχείρημα της Μ1, που ήθελε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο να πωλείται ως σπορ, χωρίς να εξασφαλίζει σχεδόν ούτε τις στοιχειώδεις ανέσεις που χρειάζονται οι δημόσιοι δρόμοι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ‘χωσε στη Mercedes o Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Εντός του έτους τα νέα Skoda Superb και Kodiaq
Αυτή είναι η «entry level» έκδοση της Triumph Tiger 1200 (+video)