Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla θα καταργήσει τα 12 Volt

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Tesla θα καταργήσει τα 12 Volt

ΝΕΑ

Η Tesla θα καταργήσει τα 12 Volt

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε από την Tesla, η αμερικανική εταιρεία θα αντικαταστήσει το ηλεκτρικό κύκλωμα των 12 Volt στα μοντέλα της με αντίστοιχο των 48 Volt.

Advertisement
Advertisement

Στην πρόσφατη ημερίδα τής Tesla για την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων και των επιχειρηματικών σχεδίων της στους επενδυτές, τα στελέχη τής εταιρείας ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, ότι προτίθενται να αλλάξουν την τάση τού ηλεκτρικού κυκλώματος που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των επιμέρους συστημάτων ενός οχήματος.

Όπως έγινε γνωστό, από τα 12 Volt που υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα, στην Tesla θα εφαρμόσουν 48 Volt. Σύμφωνα με τα στελέχη τής εταιρείας, το πρώτο μοντέλο της στο οποίο θα εφαρμοστεί αυτό θα είναι το Cybertruck.

Από το 2021 η εταιρεία έχει αντικαταστήσει ήδη τις μπαταρίες μόλυβδου οξέος οι οποίες υπήρχαν στα μοντέλα της με μπαταρίες ιόντων λιθίου 12 V. Οι κλασικοί συσσωρευτές δημιουργούσαν προβλήματα αξιοπιστίας στα οχήματά της με την παρουσίαση δυσλειτουργιών, ενώ χρειάζονταν αντικατάσταση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Αντιθέτως, με τις ιόντων λιθίου τα συγκεκριμένα προβλήματα έπαψαν να παρουσιάζονται, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία.

Η αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων που περιλαμβάνονται πλέον στον εξοπλισμό των σύγχρονων οχημάτων απαιτεί την αντίστοιχη αύξηση και της τάσης. Η διατήρηση των 12 Volt σημαίνει μεγαλύτερο όγκο καλωδιώσεων, κάτι που αυξάνει το βάρος και το κόστος.

Advertisement

Πέραν αυτού, πολλά μεγάλων διαστάσεων μοντέλα χρησιμοποιούν πλέον κύκλωμα 24 Volt για να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες ενέργειας για τη λειτουργία των συστημάτων τους. Στην περίπτωση που η Tesla χρησιμοποιήσει το κύκλωμα 48 Volt θα πρέπει να κατασκευάζει η ίδια τις αντίστοιχες μπαταρίες. Τέλος, αυτό το κύκλωμα παραμένει ασφαλές για τον άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla στριμώχνει τους Γερμανούς ανταγωνιστές
Το Tesla Diner του μέλλοντος
Γιατί ο κόσμος μισεί τους οδηγούς των Tesla;

Advertisement