Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru

ΝΕΑ

Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru

ΝΕΑ

Η Subaru προλειαίνει το έδαφος για το πρώτο της ηλεκτρικό, το οποίο θα αποτελεί το «ξαδερφάκι» του πρωτότυπου Toyota bZ4X.

Advertisement
Advertisement

Έτοιμη να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στο πεδίο της αμιγώς ηλεκτρικής κινητικότητας είναι η Subaru. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ανακοίνωσε τα εγκαίνια μιας ειδικής ιστοσελίδας teaser φωτογραφιών όπου θα πρωταγωνιστεί το επερχόμενο, πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του.

Πρόκειται για το Subaru Solterra, ένα μικρομεσαίο SUV (C-SUV) που θα αποτελεί το «ξαδερφάκι» της έκδοσης παραγωγής του Toyota bZ4Χ concept. Αμφότερα θα κατασκευάζονται από κοινού και θα αποτελούν το επιστέγασμα της ευρείας συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιαπώνων εταίρων.

Advertisement
Advertisement

Θα μοιράζονται πολλά μηχανικά μέρη, με πιο χαρακτηριστικό την πλατφόρμα e-TNGA (Toyota New Global Architecure), η οποία –στα αυτοκίνητα της Subaru –  θα συστήνεται ως e-Subaru Global Platform.

Η αρχιτεκτονική σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι συμβατή με αυτοκίνητα διαφορετικού μήκους και να φιλοξενεί τόσο προσθιοκίνητες όσο και τετρακίνητες διατάξεις κίνησης, μέσω της τοποθέτησης ηλεκτροκινητήρων και στον εμπρός και στον πίσω άξονα. Σημειώστε πως θα είναι ικανή να ενσωματώνει και διαφορετικού μεγέθους μπαταριών, προσφέροντας στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα «αυτονομιών».

Η ονομασία Solterra επήλθε από την ένωση των λέξεων “Sol” και “Terra” που στα ελληνικά σημαίνουν «Ήλιος» και «Γη». Σε επίπεδο εμφάνισης, το μοντέλο ακολουθεί μια διαφορετική σχεδιαστική γλώσσα που του προσδίδει ένα έντονα αθλητικό λουκ. Οι λεπτοί LED προβολείς, οι έντονες γραμμώσεις και τα μικρά παράθυρα συνθέτουν μια δυναμική εικόνα που εναρμονίζεται πλήρως με τα σύγχρονα στάνταρ και είναι παρεμφερής με εκείνη του Toyota bZ4X.

Advertisement

Οι ομοιότητες του Solterra με το μοντέλο της Toyota είναι εμφανείς και στο εσωτερικό, παρουσία μιας μεγάλης, «ελεύθερης» κεντρικής οθόνης αφής και μιας μικρότερης (για τον πίνακα οργάνων) πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Το λανσάρισμα του Solterra στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένο για το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο διαφορετικά είναι τα Toyota GR86 και Subaru BRZ;
Δοκιμή: Subaru Outback 2.5 Αdventure
Πως φτάσαμε στην πέμπτη γενιά του Subaru Impreza WRX;