Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο διαφορετικά είναι τα Toyota GR86 και Subaru BRZ;

Ελλάδα 19:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο διαφορετικά είναι τα Toyota GR86 και Subaru BRZ;

ΝΕΑ

Πόσο διαφορετικά είναι τα Toyota GR86 και Subaru BRZ;

ΝΕΑ

Με την ευκαιρία της παρουσίασης ενός πακέτου αναβάθμισης του Toyota GR 86 από την Gazoo Racing, ο αρχιμηχανικός της εταιρίας Yasunori Suezawa αποκαλύπτει ποιες είναι οι διαφορές του μοντέλου της Toyota με το δίδυμο Subaru BRZ.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία μεταξύ Toyota και Subaru επάνω στην κατασκευή ενός sportscar μας έχει χαρίσει δύο από τα πιο αυθεντικά και απολαυστικά αυτοκίνητα των τελευταίων ετών. Τα Toyota GR86 και Subaru BRZ είναι ουσιαστικά δύο δίδυμα μοντέλα με ελάχιστα διαφορετική αισθητική και όμοιο μηχανολογικό υπόβαθρο, όμως χάρη σε στοχευμένες διαφοροποιήσεις σε καίριες λεπτομέρειες κάθε αυτοκίνητο έχει τον δικό του οδηγικό χαρακτήρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αρχιμηχανικός της Toyota, Yasunori Suezawa, ξεκαθάρισε πως παρά την κοινή εξέλιξη και τα κοινά μηχανικά μέρη των δύο αυτοκινήτων, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να κάθε μοντέλο να έχει ξεχωριστό οδηγικό αποτύπωμα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Suezawa αρχικά εξετάστηκε η διαφορά που προέκυπτε με διαφορετικές ρυθμίσεις μόνο στα αμορτισέρ και την υποβοήθηση του τιμονιού.

Toyota GR 86

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο επειδή αυτοί οι παράγοντες δεν ήταν αρκετοί ώστε να προσδώσουν την επιθυμητή διαφοροποίηση τελικά υιοθετήθηκαν διαφορετικά χαρακτηριστικά και στα ελατήρια, τις αντιστρεπτικές, τους ελαστικούς συνδέσμους, τη γεωμετρία των εμπρός ψαλιδιών αλλά και στην χαρτογράφηση της ECU του κινητήρα.

Το αποτέλεσμα είναι το GR86 να έχει μια πιο πικάντικη απόχρωση ενώ το BRZ να εστιάζει λίγο περισσότερο στην άνεση, με τα δύο αυτοκίνητα ωστόσο να προσφέρουν ένα αντίστοιχα απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα.

Toyota GR 86

Advertisement

Η δηλώσεις του Suezawa έγιναν με αφορμή την παρουσίαση ενός πακέτου αισθητικής και κυρίως δυναμικής αναβάθμισης του GR86 που φέρει την υπογραφή της Gazoo Racing. Το πακέτο προσφέρει μεταξύ άλλων ζάντες νέας σχεδίασης 17’’ και 18’’, μπάρα θόλων και νέες αντιστρεπτικές, μηχανισμό quick-shift για τα μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο, εμπρός τακάκια υψηλής απόδοσης, μεγαλύτερο και πιο ελεύθερο φίλτρο αέρα στην εισαγωγή καθώς και πιο ελεύθερη εξάτμιση. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί το κόστος του πακέτου αναβάθμισης όμως είναι σίγουρο πως κάθε επιμέρους στοιχείο του θα μπορεί να διατεθεί ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα.

Toyota GR 86

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Toyota: Περιορίζει τη μεταπώληση του Land Cruiser
Νέας τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρας από την Toyota
Tο νέο Toyota Hilux θα έχει αέρα Land Cruiser