Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Subaru Solterra: Ηλεκτρικό και για την Ευρώπη

Ελλάδα 7:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Subaru Solterra: Ηλεκτρικό και για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Subaru Solterra: Ηλεκτρικό και για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Σε μια κίνηση-έκπληξη η Subaru ανακοίνωσε το πρώτο της μοντέλο μηδενικών ρύπων που θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά μέσα στο 2022.

Advertisement
Advertisement

To Sol (στα λατινικά σημαίνει Ήλιος) και Terra (Γη) είναι οι λέξεις που συνθέτουν την ονομασία Solterra.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru δεν θα μπορούσε παρά να έχει το σχήμα ενός SUV και να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e-Subaru, η οποία έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για συστήματα πρόωσης μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Toyota και που επιτρέπει μια ελευθερία στην τοποθέτηση των ηλεκτρικών μοτέρ. Φυσικά στο Solterra αναμένεται να υπάρχουν από ένα σε κάθε άξονα ώστε να υπάρχει κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Από πλευράς διαστάσεων μπορούμε να δούμε ένα SUV με μια μεγάλη κάθετη μάσκα που στέκεται αρκετά ψηλά από το έδαφος και που θα τοποθετείται ανάμεσα στα XV και Forester. Σχεδιαστικά τόσο εκτός όσο και εντός το Solterra θα διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από το bZ4X της Toyota δίνοντας το Subaru στίγμα. Όπως άλλωστε συμβαίνει και στην συμπαραγωγή των GR86 και BRZ, αντίστοιχα.

Advertisement

Η Subaru αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως για το Solterra έχει αναπτυχθεί με την Toyota ένα ευρύ φάσμα συνεργασίας που περιλαμβάνει προγραμματισμό του προϊόντος, σχεδιασμό και αξιολόγηση της απόδοσης. Γι’ αυτή την εξέλιξη, οι δύο εταιρείες συνδυάζουν τις αντίστοιχες δυνάμεις τους, όπως η μακρόχρονη τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και η εξαιρετική τεχνολογία ηλεκτροκίνησης οχημάτων της Toyota, ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο SUV με χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα ηλεκτρικό όχημα.

Το νέο Subaru Solterra θα είναι διαθέσιμο στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου (Κίνα, Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και φυσικά στην Ιαπωνία) από τα μέσα του 2022 και μετά. Περισσότερα θα έχουμε να πούμε στους επόμενους μήνες για το Solterra που θα βοηθήσει σημαντικά την Subaru να σταθεί στην απαιτητική -στο θέμα των εκπομπών ρύπων- ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Subaru BRZ… αγριεύει με εργοστασιακά αξεσουάρ (+video)
Toyota bZ4X Concept: Έτσι θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας (+video)
Νέο Subaru Outback για την Ευρώπη