Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Μετά το RS iV, αναβάθμιση και για τα άλλα Enyaq

Ελλάδα 0:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Μετά το RS iV, αναβάθμιση και για τα άλλα Enyaq

ΝΕΑ

Skoda: Μετά το RS iV, αναβάθμιση και για τα άλλα Enyaq

ΝΕΑ

Πριν από λίγες ημέρες η Skoda ανακοίνωσε την αναβάθμιση ισχύος και την αύξηση της αυτονομίας του Enyaq RS iV. Αυτό θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα τους, η νέα πρακτική των εταιρειών θα είναι η σταδιακή αναβάθμιση της απόδοσής τους. Αυτή εφάρμοσε και η Skoda με το Enyaq iV.

Προηγήθηκε η σημαντική βελτίωση στην απόδοση και στις επιδόσεις του Enyaq RS iV, δηλαδή της κορυφαίας έκδοσης του αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Το επόμενο ήταν να γίνει το ίδιο και στις υπόλοιπές, πιο προσιτές εκδοχές του.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Skoda, το Enyaq iV 60, δηλαδή η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα των 179 ίππων, δεν έχει καμία διαφοροποίηση αναφορικά με την απόδοσή του.

Advertisement
Advertisement

Όμως, έχει αυξηθεί κατά πέντε χιλιόμετρα η μικτή θεωρητική αυτονομία η οποία φτάνει τα 402 χλμ. (κατά WLTP), ενώ έχει αναβαθμιστεί το επίπεδο βασικού εξοπλισμού το οποίο, πλέον, περιλαμβάνει σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ρυθμιστή ταχύτητας κίνησης.

Η ουσία των αλλαγών υπάρχει στις επόμενες εκδόσεις του μοντέλου, αυτές με τη μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών, (δηλαδή των 82 kWh ονομαστική, 77 kWh πραγματική).

Advertisement

Ως τώρα, αυτές ονομάζονταν Enyaq iV 80 (η δικίνητη) και Enyaq iV 80X η τετρακίνητη (με τους δύο ηλεκτροκινητήρες). Πλέον, μετονομάστηκαν σε Enyaq iV 85 και Enyaq iV 85X, αντίστοιχα, λόγω της αναβάθμισης της ισχύος και στις δύο.

Advertisement

Σύμφωνα όσα ανακοίνωσε η Skoda, το Enyaq iV 85 αποδίδει πλέον 286 ίππους (από 204 ίππους) και η μικτή θεωρητική αυτονομία του φτάνει τα 572 χλμ. (κατά WLTP), δηλαδή αυξήθηκε κατά 19 χλμ.

Αναφορικά με τις επιδόσεις του, το Enyaq iV 85 επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα (έναντι 7,5 δευτερολέπτων ως τώρα) και η τελική ταχύτητα του έχει αυξηθεί στα 183 χλμ./ώρα (από τα 160 χλμ./ώρα).

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο Enyaq iV 85X, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του είναι επίσης 282 ίπποι, δηλαδή έχει αυξηθεί κατά 21 ίππους σε σχέση με πριν.

Η τσεχική εταιρεία ανακοινώνει ότι η εν λόγω έκδοση χρειάζεται πλέον 6,6 δευτερόλεπτα για να επιταχυνθεί από τα 0-100 χλμ./ώρα (κατά 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερα). Η μικτή θεωρητική αυτονομία του φτάνει τα 528 χλμ. (αυξημένη κατά 18 χλμ.).

Τέλος, το Enyaq iV 80 μπορεί να φορτίσει πλέον σε ταχυφορτιστή έως 135 kW, ενώ το Enyaq iV 85X σε αντίστοιχο ισχύος έως 175 kW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Skoda έχει στα «σκαριά» ένα μικρό hot hatch
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Skoda Kodiaq
Δοκιμή: Skoda Enyaq Coupe RS iV