Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα Skoda θα είναι ακόμα πιο πολυτελή

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα Skoda θα είναι ακόμα πιο πολυτελή

ΝΕΑ

Τα νέα Skoda θα είναι ακόμα πιο πολυτελή

ΝΕΑ

Η Skoda ανεβαίνει κατηγορία, αποκτά στοιχεία πολυτέλειας και πλέον θέλει να ανταγωνίζεται τους premium κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Προσφέροντας μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η τσέχικη εταιρία έδωσε μερικές εικόνες από το εσωτερικό των νέων Kodiaq και Superb.

Αυτές οι πρώτες φωτογραφίες παρουσιάζουν βελτιώσεις στην τεχνολογία, την εργονομία, την πρακτικότητα και την ενσωμάτωση βιώσιμων υλικών στην καμπίνα.

Παρά το ξεχωριστό στυλ αμαξώματος, τόσο το Kodiaq όσο και το Superb μοιράζονται το ίδιο δάπεδο MQB Evo και την πλειονότητα των επιλογών σε κινητήρες και συστήματα μετάδοσης.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα μοντέλα παρουσιάζουν παρόμοια εσωτερικά χαρακτηριστικά.

Το ταμπλό του Superb έχει πιο κομψή σχεδίαση, με τους αεραγωγούς του κλιματισμού να συνδέονται οπτικά με μία λωρίδα φωτισμού σε όλο το πλάτος του ταμπλό.

Advertisement

Από την άλλη πλευρά, το SUV Kodiaq παρουσιάζει ένα μοτίβο σε σχήμα Χ, μια ψηλότερη κεντρική κονσόλα και έναν μη διαφορετικής σχεδίασης πίνακα οργάνων.

Όλες αυτές οι αλλαγές προσδίδουν μία πιο πολυτελή αίσθηση στην εικόνα των μεγάλων Skoda, κάτι που δείχνει την επιθυμία της εταιρίας να προχωρήσει σε πιο premium αγοραστικά κοινά.

Advertisement

Στο επίκεντρο και των δύο μοντέλων βρίσκεται μια οθόνη αφής infotainment 13 ιντσών η οποία συμπληρώνεται από ένα Virtual Cockpit 10 ιντσών και μια head-up οθόνη.

Το ενδιαφέρον είναι όμως ότι η Skoda διατηρεί αρκετούς φυσικούς διακόπτες παράλληλα με την οθόνη αφής για βασικές λειτουργίες του οχήματος.

Αναφέρονται ως “Smart Dials” και πρόκειται για τρεις περιστροφικούς επιλογείς με πλήκτρα που είναι εφοδιασμένοι με ενσωματωμένες οθόνες 1,25 ιντσών.

Advertisement

Τοποθετημένοι στην κεντρική κονσόλα, διαχειρίζονται τη θερμοκρασία και τις ρυθμίσεις θέρμανσης/αερισμού των καθισμάτων.

Ο προσαρμόσιμος κεντρικός επιλογέας ρυθμίζει λειτουργίες όπως η ένταση του ήχου, η ταχύτητα του ανεμιστήρα, η κατεύθυνση του αέρα, η έξυπνη λειτουργία του κλιματισμού, τα προγράμματα οδήγησης, ακόμη και το ζουμ του χάρτη για την πλοήγηση.

Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν αυτό το περιβάλλον μέσω της οθόνης αφής του infotainment, αλλάζοντας απρόσκοπτα μεταξύ των λειτουργιών πατώντας και κρατώντας το πατημένο.

Και τα δύο μοντέλα έχουν μεταφέρει τον επιλογέα του κιβωτίου DSG στην κολόνα του τιμονιού. Αυτή η επιλογή δημιουργεί επιπλέον χώρο στην κεντρική κονσόλα, βελτιώνοντας τις επιλογές αποθήκευσης.

Οι χαρακτηριστικές λειτουργίες Simply Clever της Skoda βρίσκουν επίσης τη θέση τους στη νέα γενιά, με έως και 28 τέτοιες ευκολίες να είναι διαθέσιμες.

Αυτές περιλαμβάνουν ένα ασύρματο φορτιστή Phone Box με γρήγορη φόρτιση 15 W για δύο συσκευές και ενεργή ψύξη, άφθονους αποθηκευτικούς χώρους, προαιρετικά καθίσματα μασάζ, ομπρέλα τοποθετημένη στην πόρτα, ξύστρα πάγου και πολλά άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνέντευξη: Μίλτος Τεντόγλου
Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Skoda Octavia
Αυτά είναι τα ανανεωμένα Skoda Scala και Kamiq