Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάθμιση για το Skoda Enyaq RS iV

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβάθμιση για το Skoda Enyaq RS iV

ΝΕΑ

Αναβάθμιση για το Skoda Enyaq RS iV

ΝΕΑ

Περίπου έναν χρόνο έπειτα από την παρουσίαση του Enyaq RS iV η Skoda αναβαθμίζει την ισχύ και την αυτονομία της συγκεκριμένης έκδοσης του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, ο λογότυπος RS στα μοντέλα της Skoda φανερώνει την σπορ έκδοση του μοντέλου στο οποίο υπάρχει, μια ιστορία που ξεκίνησε το 1974 με το αγωνιστικό 180 RS.

Η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί εμπόδιο για τη συνέχιση ύπαρξής του στα νέα μοντέλα αυτή της τεχνολογίας κίνησης. Αυτό το απέδειξε η τσεχική εταιρεία με τη δημιουργία του Enyaq RS iV και του Enyaq Coupe RS iV.

Ως τώρα, η ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου απέδιδε 299 ίππους. Ως τώρα, επαναλαμβάνουμε. Οι άνθρωποι της Skoda βελτίωσαν την απόδοσή του, ώστε να το κάνουν ακόμα ταχύτερο και να αναβαθμίσουν την σπορ εικόνα του.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, τα Enyaq RS iV και Enyaq Coupe RS iV θα αποδίδουν πλέον 340 ίππους. Μία ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά στο γεγονός ότι οι μπαταρίες του (ονομαστικής χωρητικότητας 82 kWh, πραγματικής 77 kWh) θα μπορούν να φορτίζουν σε ταχυφορτιστή 175 kW. Μέχρι τώρα, η μέγιστη ισχύς του ήταν τα 135 kW.

Σύμφωνα με τη Skoda, με τον ισχυρότερο ταχυφορτιστή οι συσσωρευτές του θα μπορούν να πληρωθούν με ενέργεια από το 10%-80% σε 28 λεπτά της ώρας, από τα 36 λεπτά που ήταν ως τώρα.

Advertisement

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, εκτός από την αύξηση της μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος αυξήθηκε και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία η οποία πλέον φτάνει τα 547 χλμ., από τα 522 χλμ., συγκριτικά.

Φυσικά, η αυξημένη ιπποδύναμη κάνει το Enyaq RS iV να είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση από στάση και σημαντικά, μάλιστα. Συγκεκριμένα, για το 0-100 χλμ./ώρα επιταχύνεται σε 5,5 δευτερόλεπτα, έναντι των 6,5 δευτερολέπτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Enyaq Coupe RS iV
Τα νέα Skoda Superb και Kodiaq… βασανίζονται! (+video)
Έτσι θα είναι το νέο Skoda Superb ως limo