Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Ακόμα πιο ισχυρή εντός του VW Group

Ελλάδα 23:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Ακόμα πιο ισχυρή εντός του VW Group

ΝΕΑ

Skoda: Ακόμα πιο ισχυρή εντός του VW Group

ΝΕΑ

Το τσεχικό brand ενισχύει τη θέση του εντός του ομίλου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη επί της entry-level πλατφόρμας MQB-A0.

Advertisement
Advertisement

Πλήρως υπεύθυνη για κάθε τεχνική λεπτομέρεια επί της πλατφόρμας MQB-A0 του ομίλου VW θα είναι η Skoda, κάτι που δείχνει πως πλέον απολαμβάνει την «τυφλή» εμπιστοσύνη των διοικούντων του Group. Πρόκειται για ένα γεγονός-ορόσημο, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που το τσεχικό brand χρίζεται υπεύθυνο για μια πλατφόρμα του ομίλου.

Η εν λόγω αρχιτεκτονική υιοθετείται από μια μεγάλη ποικιλία «μικρών» μοντέλων όπως τα VW Polo, T-Cross, Audi A1, Seat Arona, Ibiza, Skoda Fabia, Kamiq και Scala.

Η ανάληψη περαιτέρω ευθυνών από το τσεχικό brand, συνιστά την ανταμοιβή της για την εξέλιξη της «ειδικής» πλατφόρμας MQB-Α0-IN στην οποία βασίζονται πολλά ινδικά μοντέλα – συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουριου Skoda Kushaq –  και αργότερα θα χρησιμοποιηθεί και από άλλα προϊόντα των VW και Skoda.

Advertisement
Advertisement

Εκτιμάται πως η ανάληψη της ευθύνης επί της MQB-A0, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στα στρατηγικά πλάνα του VW Group για απόδοση ηγετικού ρόλου στη Skoda σε αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου όπως της Ρωσίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται ο όμιλος VW, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης και diesel, σε αυτές τις περιοχές, θα αυξηθούν κατά 58% στις 7,5 εκ. μονάδες μέσα στα επόμενα χρόνια. Επομένως, η εμπειρία της Skoda στις μικρές κατηγορίες (π.χ. supermini και μικρά SUV) θα της επιτρέψουν να αυξήσει σημαντικά το μερίδιό της, λανσάροντας κάποια καινούρια μοντέλα.

Skoda Kushaq

Advertisement

«Είμαι σίγουρος πως η πλατφόρμα MQB-A0 θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε πολλούς καινούριους πελάτες και να ενισχύσουμε τη θέση του Group στις entry-level κατηγορίες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Thomas Schäfer.

Το γεγονός χαιρέτισε και ο επικεφαλής της VW, Ralf Brandstätter: «Ως μάρκα με σημαντική εξειδίκευση στις μικρές κατηγορίες, η Skoda είναι σε ιδανική θέση για να αναλάβει την παγκόσμια ευθύνη για την περαιτέρω επιτυχή ανάπτυξη της παγκόσμιας πλατφόρμας MQB-A0 εντός του Ομίλου VW. Γι’ αυτό δημιουργούμε συνεργασίας που θα επιτρέψει να αυξήσουμε την κερδοφορία μας».

Skoda Fabia

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2021: Skoda Enyaq iV
Ώρα ανανέωσης για το Skoda Scala
Το πρώτο Skoda με κίνηση και κινητήρα μπροστά ήταν και επιτυχημένο αγωνιστικό

 

 

Advertisement