Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Kushaq: Ο… κατακτητής της Ινδίας

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Kushaq: Ο… κατακτητής της Ινδίας

ΝΕΑ

Skoda Kushaq: Ο… κατακτητής της Ινδίας

ΝΕΑ

Το Kushaq είναι το πρώτο από τα τέσσερα νέα μοντέλα της Skoda και του ομίλου Volkswagen για την ινδική αγορά. Βασίζεται στον εντυπωσιακό σχεδιασμό, τους χώρους και τους αποδοτικούς κινητήρες TSI, που θα παράγονται εκεί.

Advertisement
Advertisement

Το SUV βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN, ένα παράγωγο της MQB, προσαρμοσμένο για την Ινδική αγορά.

Η Skoda περιμένει πως η Ινδία θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο μέσα σε λίγα χρόνια και θέλουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Ως αποτέλεσμα, παρουσίασαν το Kushaq, ένα crossover που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για την Ινδία.

Αντιπροσωπεύοντας ένα νέο κεφάλαιο τόσο για τη Skoda όσο και για τον Όμιλο Volkswagen, είναι το πρώτο μοντέλο που στηρίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB-A0-IN. Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, με τις παραδόσεις των πελατών να ξεκινούν έναν μήνα αργότερα. Η Skoda τοποθετεί το Kushaq ανάμεσα στα Karoq και του Kodiaq. Έχει μήκος 4.221 mm, πλάτος 1.760 mm και ύψος 1.612 mm. Το μεταξόνιό του των 2.651 mm είναι, όπως ισχυρίζεται ο κατασκευαστής του, το μεγαλύτερο στην κατηγορία, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 188 mm και ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 385 λίτρα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει χώρος για έως και πέντε ενήλικες, ενώ υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι. Ένα σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7,0 ή 10,0 ιντσών βρίσκεται στη μέση του ταμπλό. Επιπλέον θα μπορούν να υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις ταπετσαρία αλλά και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, ηλεκτρική ηλιοροφή, καθρέφτης αυτόματου φωτισμού και είσοδος χωρίς κλειδί. Στις κορυφαίες εκδόσεις ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει υπηρεσίες Skoda’s Connect με απομακρυσμένη πρόσβαση οχήματος, ασύρματη φόρτιση για smartphone, Wi-Fi hotspot, Bluetooth και υποδοχές USB.

Το Kushaq  εξοπλίζεται με έξι αερόσακους, ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής προβολείς, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και cruise control , αν και τα περισσότερα από αυτά θα είναι έξτρα. Την κίνηση φροντίζουν οι κινητήρες TSI 1,0 λίτρων, με 115 PS (και ροπή 175 Nm) και 1,5 λίτρων με 150 PS (250 Nm). Ο μικρότερος κινητήρας διατίθεται με εξατάχυτο κιβώτιο και η μεγαλύτερη μονάδα εφοδιάζεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο ή ένα επτατάχυτο DSG.

Advertisement

Στην εμφάνιση ξεχωρίζουν το προεξέχον καπό, η φαρδιά μάσκα που πλαισιώνεται από δύο φωτιστικά σώματα σε κάθε πλευρά και ο προφυλακτήρας με τις αιχμηρές πλευρές και οι αεραγωγοί χαμηλά. Στα πλάγια έχει δύο παράλληλες γραμμές που εκτείνονται στις πλευρές, από τα μπροστινά φτερά μέχρι τα μεγάλα πίσω φώτα σχήματος «L». Η πίσω πόρτα, έχει μία αεροτομή τοποθετημένη στο πάνω μέρος, με τα λογότυπα «Skoda» και «Kushaq» και είναι διακοσμημένη με ασημί τελείωμα, το οποίο μπορεί επίσης υπάρχει στην μπροστινή ποδιά και στον πίσω διαχύτη.

Advertisement

Το εισαγωγικό μοντέλο του SUV για την Ινδία, πατά σε χαλύβδινους τροχούς 16 ιντσών με τάσια, ενώ οι εκδόσεις  Ambition and Style θα έχουν ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών αντίστοιχα. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε νέα χρώματα: Honey Orange και το Tornado Red, (αποκλειστικά για το Kushaq στην Ινδία) Candy White, Carbon Steel και Reflex Silver.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Kushaq: Έτσι ονομάζεται το νέο μικρό SUV της Skoda

Επίσημα σχέδια του Skoda Kushaq

Μια πρώτη γεύση από το εσωτερικό του νέου Skoda Kushaq