Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2021: Skoda Enyaq iV

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mobility 2021: Skoda Enyaq iV

Mobility

Mobility 2021: Skoda Enyaq iV

Mobility

Το Enyaq iV βασίζεται στην ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτροκίνηση αρθρωτή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και ενσαρκώνει το πρώτο μεγάλο βήμα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το Enyaq iV ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με δάπεδο MEB μετά το ID.3 της «μαμάς» VW, αλλά και το πρώτο που κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας.

 

Αποτελεί εξ ορισμού τη ναυαρχίδα της Skoda, με άφθονους εσωτερικούς χώρους και εμφάνιση που παρότι μένει πιστή στο χρηστικό πνεύμα της εταιρείας ξαφνιάζει με την τόλμη και τα φουτουριστικά στοιχεία της.

Advertisement
Advertisement

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Crystal Face, η νέα -προαιρετική- μάσκα με τις κάθετες ραβδώσεις που φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια λωρίδα φωτός ολοκληρώνει την ξεχωριστή εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές και η υψηλή ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit έχει διαγώνιο 5,3”, διαθέτει τέσσερις διαφορετικές διατάξεις, ενώ προαιρετικά διατίθεται και head-up λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η κεντρική οθόνη αφής η οποία, με διαγώνιο 13”, είναι η μεγαλύτερη οθόνη σε Skoda. Ο χειρισμός της γίνεται ανέπαφα, τόσο με κινήσεις των χεριών όσο και με φωνητικό έλεγχο.

Advertisement

Το νέο Skoda Enyaq iV εκμεταλλεύεται πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες και την ευελιξία που προσφέρει η MEB. Διατίθεται με τρία μεγέθη μπαταρίας, 55, 62 και 82 kWh, οι οποίες προσφέρουν αυτονομία από 340 έως 510 km στον κύκλο μέτρησης WLTP και σε πέντε διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Advertisement

Οι εκδόσεις με τον μονό κινητήρα και την κίνηση στους πίσω τροχούς προσφέρονται με 148, 179 και 204 PS. Τα δύο πιο ισχυρά μοντέλα διαθέτουν κίνηση σε όλους τους τροχούς χάρη σε έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα και έχουν απόδοση 265 ή 306 PS.

Περίπου 13,1 kg των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στo ENYAQ iV ανακυκλώνονται, όπως και το 40% του χάλυβα και το 60% του αλουμινίου. Στην επιλογή Lodge των Design Selections, η ταπετσαρία των καθισμάτων είναι κατασκευασμένη από 40% φυσικό καινούριο μαλλί και 60% από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.Tο καλώδιο φόρτισης μπορεί εύκολα να καθαριστεί με ένα καθαριστικό καλωδίων πριν αποθηκευτεί σε μια ειδική τσάντα στον χώρο αποσκευών. Επίσης, ένα προστατευτικό κάλυμμα καλύπτει την υποδοχή φόρτισης του Enyaq iV κατά τη φόρτιση.

Advertisement

Τη μεγαλύτερη αυτονομία 510 km προσφέρει η μπαταρία 82 kWh, η οποία έχει καθαρή χωρητικότητα 77 kWh. Xάρη στον γρήγορο on-board φορτιστή 11 kW μπορεί να εκμεταλλευτεί wallbox αντίστοιχης απόδοσης, φορτίζοντας σε 8 περίπου ώρες. Σε ταχυφορτιστή DC αρκούν 38 λεπτά για τη φόρτιση από το 5% έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας.

MOBILITY 2021 ΣΤΟ GOLDEN HALL
ΩΡΑΡΙΟ

Καθημερινές: 17:00 – 22:00
Σάββατο: 11:00 – 21:00
Κυριακή: 11:00 – 19:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2021: Autohellas Hertz
Mobility 2021: Φορτίστε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο με ABB
Σύσσωμο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Mobility 2021!