Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σκληροπυρηνική Aston Martin Vantage με V12;

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκληροπυρηνική Aston Martin Vantage με V12;

ΝΕΑ

Σκληροπυρηνική Aston Martin Vantage με V12;

ΝΕΑ

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Vantage ετοιμάζεται να εφοδιαστεί ξανά με V12 μοτέρ, διασταυρώνοντας τα ξίφη της με το καμάρι της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Έτοιμη να πετάξει το γάντι στην Porsche 911 Turbo S φαίνεται πως είναι έτοιμη η Aston Martin Vantage. Αντίπαλος του γερμανικού μοντέλου δεν θα είναι η «κλασική» εκδοχή της Vantage με τον 4λιτρο V8 της Mercedes-AMG, αλλά μια σκληροπυρηνική έκδοση σε coupe αμάξωμα που θα ενσωματώνει έναν V12.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το εν λόγω βρετανικό GT βρίσκεται στο Nurburgring υποβαλλόμενο σε ενδελεχείς δοκιμές. Μάλιστα, απαθανατίστηκε με κάποιες αισθητικές επεμβάσεις, με πιο χαρακτηριστική τη μεγαλύτερη μάσκα με τις πιο ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα, όπως και την ευδιάκριτη προεξοχή στο καπό. Πρόκειται για λεπτομέρειες που υποδηλώνουν πως ενσωματώνεται ένα μεγάλο μοτέρ, που ξεπερνά σε κυβισμό τον υπάρχοντα V8.

Ο V12 της Vantage ενδέχεται να ο ίδιος με αυτόν που κινούσε την πρωτότυπη Aston Martin V12 Speedster, με την οποία συστηθήκαμε τον Οκτώβριο του 2020. Αυτός είχε χωρητικότητα 5,2 κ.εκ. με διπλά turbo και απέδιδε 700 PS και 752 Nm ροπής, συνδράμοντας στην επιτάχυνση της Speedster στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο επόμενο αναμένεται η facelift εκδοχή του βρετανικού GT, κάτι που σημαίνει πως η V12 Vantage  αναμένεται να αποτελεί μέρος διαδικασίας ανανέωσης. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξει ένα νέο σύστημα πολυμέσων αλλά και κάποιες βελτιώσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers, είχε εστιάσει στις δυσκολίες που ενέχει η συμμόρφωση των V12 μοτέρ με τo πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 7. Όπως, όμως, επισήμανε οι απανταχού λάτρεις για τους V12 ίσως κάνουν μια τέτοια προσπάθεια να αξίζει.

Advertisement

Η Vantage με τον V12 –εφόσον δημιουργηθεί- ενδέχεται να λανσαριστεί το 2023 υπό την κωδική ονομασία V12 RS. Θα πρόκειται για την τελευταία Vantage με κινητήρα εσωτερικής καύσης, δεδομένου ότι από το 2025 θα δώσει τη σκυτάλη στον αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχό της που θα έχει 600 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Aston Martin Valkyrie Spider
Ρολόι της Aston Martin κοστίζει όσο η Vantage!
Aston Martin Vantage Roadster «A3»: Μόνο σε 3 αντίτυπα