Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Ρολόι της Aston Martin κοστίζει όσο η Vantage!

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρολόι της Aston Martin κοστίζει όσο η Vantage!

Car Gadget

Ρολόι της Aston Martin κοστίζει όσο η Vantage!

Car Gadget

Το κομψοτέχνημα δημιουργήθηκε από κοινού με τον οίκο υψηλής ωρολογοποιίας Girard – Perregaux.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις Bugatti, McLaren και Bentley έφτασε η σειρά της Aston Martin να παρουσιάσει ένα ρολόι χειρός. Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα που δημιουργήθηκε από κοινού με τον οίκο υψηλής ωρολογοποιίας Girard-Perregaux και θα κατασκευαστεί σε μόλις 18 αντίτυπα.

Το ρολόι έχει την επωνυμία Tourbillon with Three Flying Bridges και αποτίνει φόρο τιμής στο ρολόι τσέπης “Three Bridges” του 19ου αιώνα.

Σήμα κατατεθέν του είναι φυσικά οι τρεις «γέφυρες» (three bridges) που συνιστούν το πιο γνώριμο χαρακτηριστικό της Girard Perregaux. Πραγματικό καντράν δεν υπάρχει, ενώ το βλέμμα μαγνητίζει το βαρέλι στο 12, κάτω από το οποίο υπάρχει ένας σχεδόν αόρατος μικρο-ρότορας από λευκό χρυσό.

Advertisement
Advertisement

Η μαύρη κάσα 44mm είναι από τιτάνιο βαθμού 5 με επικάλυψη DLC και έχει καμπυλωτά lugs και επίπεδο προφίλ. Συνολικά το «κλουβί» του τουρμπιγιόν απαρτίζεται από 79 εξαρτήματα που ζυγίζουν 250 mm και η διάμετρός του είναι μόλις 10 mm.

Μέσα στους μηχανισμούς του ρολογιού υπάρχει η υπογραφή της Aston Martin, χαραγμένη στο προφίλ του ρότορα.

Advertisement

«Και οι δύο μάρκες επιδεικνύουν πάθος για εκλεπτυσμένη χειροτεχνία και συνεργάζονται, μοιράζοντας τη γνώση τους πάνω στο σχεδιασμό, τα υλικά και την τεχνολογία», αναφέρει η Aston Martin.

Advertisement

Θα παραχθούν μόλις 18 κομμάτια τα οποία διατίθενται μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων στην τιμή των 120.000 ευρώ, όσο δηλαδή περίπου κοστίζει η Aston Martin Vantage.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και το Tourbillon with Three Flying Bridges είναι το πρώτο κοινό τους δημιούργημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin και Mercedes-AMG τα Safety Car και Medical Car στην F1
Εφεδρικός οδηγός στην Aston Martin o Hulkenberg!
Aston Martin DBX: Επιβλητική (video)

Advertisement