Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Aston Martin Valkyrie Spider

Ελλάδα 23:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Aston Martin Valkyrie Spider

ΝΕΑ

Επίσημο: Aston Martin Valkyrie Spider

ΝΕΑ

Σαν όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει η Valkyrie. Ειδικότερα στην ανοιχτή της, Spider έκδοση, η οποία θα κατασκευαστεί για μόλις 85 κοινούς θνητούς που θα καταβάλλουν περίπου 3 εκατομμύρια έκαστος. Είπατε κάτι;

Advertisement
Advertisement

Η Valkyrie έχει καταφέρει να χτίσει ένα μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία της Aston Martin και με τις ευλογίες της Red Bull Racing αφού το σχεδιαστικό και αεροδυναμικό σουλούπι πιστώνεται στον Adrian Newey, γνωστό από τον χώρο της Formula 1.

Η κλειστή Valkyrie έχει παρουσιαστεί εδώ και καιρό (το 2019) και με τους Βρετανούς να βάζουν επιτέλους ζεστό χρήμα στα ταμεία τους ποια είναι μια ακόμη επιλογή; Μια που ακούγεται σχετικά εύκολη και που διευρύνει την παραγωγή από τα 150 κουπέ στα 235 με τις Spider. Δίχως να ξεχνάμε τις 25 AMR Pro.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά η Spider δεν έχει μεγάλες διαφορές στα άκρα της, μήτε και στο βάρος. Το σημείο που κάνει την διαφορά αφορά στην αφαιρούμενη hard-top οροφή και στον τρόπο που ανοίγουν οι πόρτες. Στην κουπέ με την σταθερή οροφή οι πόρτες αρθρώνονται πάνω σε αυτή και ανοίγουν σε σχήμα γλάρου. Στην Spider ανοίγουν προς τα πάνω όπως περίπου σε μια Lamborghini ή καλύτερα σε μια BMW i8, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Ο ατμοσφαιρικός V12 της Cosworth χωρητικότητας 6,5 λίτρων αποδίδει και εδώ περίπου 1.014 ίππους στις 10.500 σ.α.λ. και 740 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Φυσικά δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο μοτέρ αλλά για ένα με γονίδια από F1. Μάλιστα, στον πίσω άξονα υπάρχει ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης της κροατικής Rimac και ένας ηλεκτροκινητήρας 162 ίππων και 280 Nm ροπής. Έτσι, η συνδυασμένη μέγιστη ισχύς ανεβαίνει στα 1.176 άλογα και η ροπή στα 900 Nm.

Advertisement

Όσο για τις επιδόσεις αυτό που αναφέρουν οι Βρετανοί είναι πως η τελική ταχύτητα είναι στα 350 χλμ./ώρα και δίχως την οροφή πέφτει στα 330+ χλμ./ώρα. Ακόμη και έτσι η Spider μας κάνει μια χαρά. Εσείς τι λέτε; Το μόνο που μας λείπει είναι μερικά εκατομμυριάκια…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικές οι νέες Aston Martin Vantage και DB11
Δοκιμή: Aston Martin DBX
Επίσημο: Aston Martin Valhalla (+video)