Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SEAT Leon: Διάκριση 5 αστέρων σε crash test (video)

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT Leon: Διάκριση 5 αστέρων σε crash test (video)

ΝΕΑ

SEAT Leon: Διάκριση 5 αστέρων σε crash test (video)

ΝΕΑ

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP υπέβαλλε το μικρομεσαίο μοντέλο σε δοκιμή πρόσκρουσης. Δείτε τη… βαθμολογία του.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμη επί ελληνικού εδάφους είναι η νέα γενιά του SEAT Leon, η οποία προβάλλει ολιστικά αναβαθμισμένη.

Το μικρομεσαίο μοντέλων των Ισπανών βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo και χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική, η οποία αποτυπώνεται στις ρέουσες επιφάνειές του, όπως και στον συνδυασμό ακμών και καμπυλών. Ο εκσυγχρονισμός του στο πεδίο του design, μάλιστα, έχει συνοδευτεί και από βελτίωση του συντελεστή οπισθελκούσας κατά περίπου 8%, συγκριτικά με την απερχόμενη γενιά.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια μίνιμαλ αύρα, ενώ έμφαση έχει δοθεί στην εργονομία. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει οθόνη infotainment 10 ιντσών, η οποία περιλαμβάνει αναγνώριση χειρονομίας, παρέχοντας ακριβή αλληλεπίδραση με τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, το μοντέλο διατίθεται και σε μια ευρεία γκάμα κινητήρων, η οποία απαρτίζεται από εκδόσεις  βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid).

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η επαναφορτιζόμενη έκδοση η οποία «φορά» έναν κινητήρα βενζίνης 1,4 λτ (TSI) – με υπερσυμπιεστή και άμεσο ψεκασμό – των 155 ps και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 115 ps. Συνδυαστικά παράγονται 204 ps, και 300 Nm ροπής, με την κατανάλωση, σύμφωνα με την εταιρεία, να περιορίζεται σε μόλις 1,1 – 1,3 λτ. ανά 100 χλμ.

Advertisement

Αρίστευσε στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP

Advertisement

Εκτός από την εκμοντερνισμένη του εμφάνιση, τις νέες τεχνολογίες και τη μεγάλη παλέτα κινητήρων, το μοντέλο διακρίνεται και για τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

Αδιάψευστο μάρτυρα συνιστά το crash test που διενήργησε ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP, ο οποίος βαθμολόγησε το SEAT Leon με 5 αστέρια.

Το μικρομεσαίο σημείωσε σκορ 92% στην προστασία ενηλίκων, 88% στην προστασία των παιδιών, 71% στην προστασία πεζών και 80% όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας.

Advertisement

Ακολουθεί η δοκιμή πρόσκρουσης του μοντέλου:

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Διαβάστε επίσης:

SEAT Tarraco eHybrid με 245 ps και κατανάλωση 1.6 lt./100 km

Το CUPRA Formentor με τους 400 ίππους εθεάθη στο Nurburgring

Πρώτη δοκιμή: SEAT Leon 1.5 EcoTSI FR