Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έσπασε το απίστευτο ρεκόρ… 44 χρόνια μετά! (+video)

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έσπασε το απίστευτο ρεκόρ… 44 χρόνια μετά! (+video)

ΝΕΑ

Έσπασε το απίστευτο ρεκόρ… 44 χρόνια μετά! (+video)

ΝΕΑ

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μισός αιώνας μέχρι μία Aston Martin να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει στα τέλη της δεκαετίας του 70.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί σήμερα το όριο των 200 μιλίων (ή 232 χλμ/ώρα) να μοιάζει κάτι απλό για τα σύγχρονα supercars, όμως 44 χρόνια πριν, τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής μόλις που ξεπερνούσαν τα 300 χλμ/ώρα.

Τότε ήταν που είχε εμφανιστεί η απίστευτη Aston Martin Bulldog η οποία πέρα από το εντυπωσιακό της αμάξωμα και τις τεχνικές προδιαγραφές που ξεπερνούσαν οτιδήποτε άλλο αυτοκίνητο αυτής της συνομοταξίας, είχε ως στόχο να σπάσει το φράγμα των 200 μιλίων την ώρα σε τελική ταχύτητα.

Παρ’ όλα αυτά, εκείνη η Bulldog δεν κατάφερε ποτέ να κάνει κάτι καλύτερο από τα 191 μίλια την ώρα ή 307 χλμ/ώρα. Και έτσι είχε μείνει απωθημένο στους ανθρώπους της εταιρίας αλλά και σε όσους φανατικούς της αυτοκίνησης έβλεπαν στην δημιουργία της Aston Martin ένα αυτοκίνητο πολύ μπροστά από την εποχή του.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια η βρετανική εταιρία έκανε μία σημαντική προσπάθεια επαναφοράς της Bulldog σε λειτουργική κατάσταση με στόχο να σπάσει εκείνο το ρεκόρ.

Η ανακαινισμένη Bulldog με τον turbo V8 των 5,3 λίτρων και των 608 ίππων (μιλάμε για το 1979, μην το ξεχνάτε!), τελικά κατάφερε πριν λίγες ημέρες να κάνει αυτό που είχε σχεδιαστεί. Σε μία πρώην βάση του ΝΑΤΟ στην Σκωτία, και με οδηγοό τον τρεις φορές νικητή του Le Mans, Darren Turner, κατάφερε να φθάσει τα 205,4 μίλια την ώρα ή 330,6 χλμ/ώρα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Bulldog έχει πλέον εκπληρώσει την υπόσχεση της Aston Martin της δεκαετίας του 1980. Και πως όλοι στην εταιρία μπορούν να αισθάνονται περήφανοι.

Advertisement

Το one-off concept προοριζόταν αρχικά να μπει σε παραγωγή μικρής κλίμακας και να μετατρέψει την Aston Martin σε μια ολοκληρωμένη μάρκα supercar που θα ανταγωνιζόταν τη Ferrari και τη Lamborghini.

Advertisement

Όμως η εταιρία αντιμετώπιζε τότε οικονομικά προβλήματα και απέρριψε το σχέδιο το 1981. Το μοναδικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε είχε πωληθεί σε αγοραστή στη Μέση Ανατολή.

Η Bulldog διασώθηκε και ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια από την Classic Motors Cars υπό το άγρυπνο μάτι του Richard Gauntlett, του γιου του Victor Gauntlett, του διευθύνοντος συμβούλου της Aston Martin, ο οποίος είχε διακόψει την εξέλιξη του αυτοκινήτου πριν από 40 χρόνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michael Gauntlett (@mrmg59)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πωλήθηκε η πρώτη Aston Martin DB12;
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DB12 (+video)
Σύντομα ο αντικαταστάτης της Aston Martin DB11