Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Lucid προχωράει στην παραγωγή του Gravity

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lucid προχωράει στην παραγωγή του Gravity

Mobility

Η Lucid προχωράει στην παραγωγή του Gravity

Mobility

Εμφανίστηκαν οι πρώτες εικόνες που κατατέθηκαν επισήμως από την Lucid προκειμένου να λάβει τις απαιτούμενες άδεις για την παραγωγή του ηλεκτρικού της SUV, που έχουμε δει στο παρελθόν ακόμα και σε φωτογραφίες με το όνομα Gravity.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του Air, η Lucid είχε έτοιμες εικόνες από το επόμενό της μοντέλο που ήταν ένα μεγάλο πολυτελές ηλεκτρικό SUV με πολύ χαρακτηριστική σχεδίαση.

Μάλιστα, λίγο καιρό μετά, τα δύο μοντέλα της Lucid είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε κάποιο δρόμο του San Fransisco για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης- προφανώς για το προωθητικό υλικό της εταιρείας. Από τις πρώτες κιόλας εικόνες είχαμε την αίσθηση του μεγάλου SUV, που όπως και το Air, είναι πληθωρικό σε όλα του. Με ένα τελείως κάθετο πίσω παρμπρίζ και ένα μεγάλο έντονα κεκλιμένο εμπρός, το Gravity της Lucid έδινε το στίγμα της πολυτέλειας και του πλούσιου εξοπλισμού. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του ήταν η γυάλινη οροφή, που εκτεινόταν σε όλη την επιφάνεια, έως και πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Τώρα όμως, οι εικόνες που συνοδεύουν τις αιτήσεις για τα πιστοποιητικά που απαιτούνται προκειμένου η Lucid να πάρει έγκριση για να προχωρήσει με την παραγωγή του νέου της μοντέλου, δείχνουν τώρα το νέο ηλεκτρικό SUV με περισσότερες λεπτομέρειες. Οι εικόνες δείχνουν ένα αρκετά μακρύ αμάξωμα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι λίγο μεγαλύτερο από εκείνο του Air (που έχει μήκος 4,97 μέτρων) με το ίδιο όμως μεταξόνιο των 3,1 μέτρων. Στο πλάτος δεν αναμένεται θα υπάρχει αλλαγή σε σχέση με το Air αλλά στο ύψος, η εκτίμηση είναι πως πρέπει να φτάνει τα 1,75 μέτρα. Πάνω απ ‘όλα όμως, η κοινή με το sedan μοντέλο της Lucid τεχνολογία για την κίνηση του SUV, μας δίνει μια εικόνα του τι να περιμένουμε: Δύο κινητήρες στον πίσω άξονα και ένας τρίτος για τους μπροστινού τροχούς, στις τετρακίνητες εκδόσεις, με μπαταρία 113 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
To crossover της Lucid χωρίς καμουφλάζ
Από το 2023 το SUV της Lucid
Lucid: Παραδόσεις στην Ευρώπη από το 2022