Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Lucid αποκαλύπτει τη σχέση της με την Formula E

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lucid αποκαλύπτει τη σχέση της με την Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Η Lucid αποκαλύπτει τη σχέση της με την Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Για πρώτη φορά, η Lucid αναφέρεται στην εμπλοκή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, με ένα εξαιρετικά μικρό και ελαφρύ ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 475 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας της Lucid ζυγίζει μόλις 32 κιλά και παρά το συμπαγές του μέγεθος, αποδίδει 475 ίππους με δυνατότητα περιστροφής έως και τις 19.500 σ.α.λ.

Η μονάδα μετάδοσης κίνησης έχει επίσης το ίδιο πηνίο υψηλής τάσης αλλά και το σύστημα ψύξης που έχει πατεντάρει η Lucid στο μεγάλο της μοντέλο Air. Αυτόν τον ηλεκτροκινητήρα που διαθέτει και αναγέννηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, θα τον χρησιμοποιούν όλα τα μονοθέσια τρίτης γενιάς (Gen3) στο μπροστινό τους άξονα, κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος της Formula E.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι πως η Lucid στις επικοινωνίες της σχετικά με το πολύ εξελιγμένο ηλεκτρικό κινητήρα, δεν αναφέρει πουθενά το «Formula E», κάνοντας λόγο μόνο για «την κορυφαία σειρά αγώνων ηλεκτρικών μονοθέσιων στον κόσμο». Για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Lucid χρησιμοποιεί το όνομα της Atieva ως κατασκευάστριας του ηλεκτροκινητήρα, το οποίο για την ιστορία, προϋπήρχε του ονόματος Lucid.

Το Lucid χρησιμοποιήθηκε όταν η εταιρεία μπήκε στο «χορό» των αυτοκινητοβιομηχανιών. Για να επιστρέψουμε στον ηλεκτροκινητήρα της Formula E, η ειδική απόδοση είναι 14,7 ίπποι ανά κιλό και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής τεχνολογίας της Lucid, Peter Rawlinson «η μεταφορά τεχνολογίας μεταξύ των μηχανοκίνητων σπορ και των αυτοκινήτων δρόμου είναι αμφίδρομη. Η νέα μονάδα βασίζεται στην πρωτοποριακή τεχνολογία της Lucid, που υπάρχει σε κάθε Lucid Air».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ελληνικά F-35 «κλειδώνουν» το Αιγαίο
Τέλος του μήνα η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLE
Η Toyota κλείνει το εργοστάσιο της και υπάρχει λόγος