Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DB12 (+video)

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DB12 (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DB12 (+video)

ΝΕΑ

Πιο δυνατή, ακόμα πιο εντυπωσιακή και πάντα με το αγγλικό της στιλ, η νέα Aston Martin DB12 αποτελεί την άξια συνέχεια μιας μεγάλης παράδοσης. Και προφανώς και το αυτοκίνητο του επόμενου James Bond.

Advertisement
Advertisement

Μετά από πολύ καιρό προετοιμασιών και αναμονής, το νέο επεισόδιο στην μακρά σειρά των μοντέλων DB της Aston Martin είναι γεγονός. Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την πρώτη DB1, η DB12 δίνει την συνέχεια στην παράδοση της εταιρίας να κατασκευάζει μερικά από τα πιο όμορφα και πιο γρήγορα GT της αγοράς.

Με το νέο μοντέλο η Aston Martin στοχεύει σε μία συνολική αναβάθμιση, θέλοντας να τονίσει περισσότερο τα σπορ χαρακτηριστικά της DB12.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ο 4λιτρος V8 Twin Turbo ο οποίος πλέον έχει φθάσει στους 680 ίππους, χάρη στις πολλές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μεγαλύτερες τουρμπίνες και επανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στην σημαντική αναβάθμιση της ιπποδύναμης, οι επιδόσεις έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με την DB11, με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 325 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η DB12 έχει επίσης μία εντελώς νέα ανάρτηση και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στον πίσω άξονα, για πρώτη φορά σε μοντέλο DB. Εφοδιάζεται επίσης με αποκλειστικά ελαστικά της Michelin με κωδικό “AML” και νέες σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών.

Advertisement

Η πρόθεση της Aston Martin για να ανεβάσει συνολικά την σπορ διάσταση του μοντέλου της φαίνεται και από την σχεδίαση. Το αμάξωμα είναι αισθητά φαρδύτερο, έχει μία νέα μάσκα με πιο τονισμένο το splitter και μία πιο δυναμική μετεξέλιξη του κλασικού θέματος που χαρακτηρίζει το εμπρός μέρος των αυτοκινήτων της Aston Martin.

Το πίσω μέρος παραμένει πιστό στην αγγλική σχολή, όντας αρκετά “καθαρό” σαν σχήμα, με εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, αλλά χωρίς έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα και πάντα με το χαρακτηριστικό στιλ της μάρκας στα μεγάλα και γρήγορα GT που κατασκευάζει.

Advertisement

Είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που φέρει το επανασχεδιασμένο σήμα της. Οι εξωτερικοί καθρέφτες χωρίς πλαίσιο και οι χωνευτές λαβές των θυρών δίνουν έναν τόνο μοντέρνου στην όλη σχεδιαστική προσέγγιση.

Το εσωτερικό, για το οποίο υπήρχαν πολλά παράπονα τα τελευταία χρόνια, έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,25 ιντσών.

Το ψηφιακό πακέτο διασύνδεσης και ενημέρωσης έχει ενισχυθεί με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, ενώ στα πολύ υψηλά στάνταρ της εταιρίας παραμένει και το πρόγραμμα εξατομίκευσης, ένας τομέας για τον οποίο πάντα ξεχώριζε η Aston Martin.

Η νέα DB12 θα ξεκινήσει να πωλείται μετά το καλοκαίρι, σε μία χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για την Aston Martin, όχι μόνο γιατί γιορτάζει τα 110 χρόνια της αλλά και μετά από χρόνια δυσκολιών φαίνεται να βλέπει φως στον ορίζοντα μετά και την εξαγορά επιπλέον ποσοστού των μετοχών της από την κινέζικη εταιρία Geely.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κινέζοι «σηκώνουν» τα πάντα στην Ευρώπη
Σύντομα ο αντικαταστάτης της Aston Martin DB11
Πόσα νέα μοντέλα λέτε πως ετοιμάζει η Aston Martin;