Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rimac Nevera: Τα 1.914 άλογα σύντομα θα είναι… λίγα!

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rimac Nevera: Τα 1.914 άλογα σύντομα θα είναι… λίγα!

ΝΕΑ

Rimac Nevera: Τα 1.914 άλογα σύντομα θα είναι… λίγα!

ΝΕΑ

Στον απόηχο της αποκάλυψης του ηλεκτρικού πυραύλου των 1.914 PS, ο ιδιοκτήτης της Rimac μας προετοιμάζει για… εκτόξευση της ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια μακροσκελή προωθητική καμπάνια και πολλά επεξηγηματικά βίντεο που… έβαζαν στο μικροσκόπιο τα μηχανικά μέρη του πανίσχυρου ηλεκτρικού Rimac C_Two, η κροατική εταιρεία προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου.

Πλέον, αυτό θα σταδιοδρομήσει με την επίσημη ονομασία “Nevera” που στη κροατική γλώσσα χρησιμοποιείται για τον χαρακτηρισμό των σφοδρών καταιγίδων που ενίοτε σφυροκοπούν την Αδριατική θάλασσα.

Όπως είναι εύλογο, η συγκεκριμένη ονομασία δεν επιλέχθηκε τυχαία από τον ιδιοκτήτη της μάρκας, Mate Rimac, αλλά σηματοδοτεί τις ακραίες επιδόσεις του ηλεκτροκίνητου sports car.  Για αυτές φροντίζουν τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που παράγουν 1.914 PS/2.360 Nm και επιτρέπουν στον εκάστοτε οδηγό να βιώσει την ακαριαία έκρηξη ροπής και την επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα. Κατάπληξη προκαλεί και η τελική ταχύτητα που φτάνει τα 415 χλμ./ώρα

Advertisement
Advertisement

Είναι, όμως αυτά τα νούμερα αρκετά; Η συντριπτική πλειονότητα θα αποφανθεί θετικά, σίγουρα, όμως, θα βρεθούν και κάποιοι που θα απαιτήσουν έξτρα δόσεις αδρεναλίνης.

Θέλοντας να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη της εταιρείας, ο 33χρονος ιδιοκτήτης της ισχυρίστηκε πως τα 1914 άλογα δεν αποτελούν… κόκκινη γραμμή.

Advertisement

Ειδικότερα, μιλώντας με τον Mat Watson από το carwow, επισήμανε πως οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μπορούν να υποστηρίξουν ακόμα περισσότερη δύναμη. «Υπάρχουν περιθώρια να έχουμε ακόμα περισσότερη ισχύ», ήταν η λακωνική του απάντηση.

Δείτε ακόμα: Αυτά είναι τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά μοντέλα στον κόσμο

Advertisement

Για την περαιτέρω εξαγρίωση… του χαρακτήρα της Nevera το μόνο που θα απαιτείται είναι μια αναβάθμιση λογικού. Δεδομένου, λοιπόν, ότι η υφιστάμενη ισχύς είναι 1.914 PS, τα software updates θεωρείται βέβαιο πως θα σπάσουν το φράγμα των 2.000 ίππων!

Υπενθυμίζεται πως τα μοτέρ της Nevera λαμβάνουν ενέργεια από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας που απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος της αυτονομίας, επιτρέποντάς του να κινηθεί για 548 χλμ.

Advertisement

Το ηλεκτρικό hypercar εντυπωσιάζει και με όρους ανεφοδιασμού, μιας και υποστηρίζει φόρτιση 500 kW, με το 0-80% να μην απαιτεί περισσότερα από 19 λεπτά.

Τα μοναδικά μηδενικών ρύπων μοντέλα που μπορούν να κοιτάξουν τα μάτια τη Nevera είναι η Lotus Evija των 2.000 PS, η Pininfarina Battista των 1.900 PS και το λιγότερο δημοφιλές Aspark Owl, των 2.012 PS.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, τέλος, αναμένουμε και το νέο Tesla Roadster που, σύμφωνα με τον Elon Musk θα παράγει 10.000 Nm ροπής και θα ολοκληρώνει το 0-96 km/h σε 1,1 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”
Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα αυτοκίνητα του «Θεού» της μπάλας
Παιχταράδες στο γήπεδο, άμπαλοι στο τιμόνι