Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”

ΝΕΑ

Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”

ΝΕΑ

Ο King James «κατασπάραξε» τους Μαϊάμι Χιτ κατακτώντας το 4ο δαχτυλίδι του. Είναι εκ των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο και κατέχει εκ των κορυφαίων αυτοκινήτων στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Στιγμές δόξας και αθλητικού μεγαλείου βιώνει ο σούπερ σταρ του NBA Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος μόλις λίγες ώρες πριν κατέκτησε το τέταρτο δαχτυλίδι του στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του πλανήτη.

Ο «Βασιλιάς» κατασπάραξε τους Μαϊάμι Χιτ στους τελικούς, ολοκληρώνοντας τη σειρά με 4-2, και κόσμησε με μια ακόμη τεράστια διάκριση το απαστράπτον βιογραφικό του.

Τα επιτεύγματά του τον έχουν καταστήσει στις πρώτες θέσεις του περιοδικού Forbes στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, με τον Λεμπρόν να έχει την… άνεση να ικανοποιήσει κάθε χόμπι του.

Advertisement
Advertisement

Μία εκ των βασικών -εκτός μπάσκετ- ενασχολήσεών του είναι η συνεχής διεύρυνση του επιβλητικού γκαράζ του με hypercars. Αυτό απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από 3 μοντέλα Ferrari, μία custom Lamborghini Aventador, μία Rolls-Royce Phantom και 2 Maybachs.

Ας δούμε μερικά από αυτά

Lamborghini Aventador Roadster

Advertisement

Ο “King James” δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική του σειρά παπουτσιών. Ο λόγος για τα James’ XI Kings Pride, για τα οποία τρέφει ιδιαίτερη αγάπη. Μάρτυρας το γεγονός πως έχει ντύσει στα εν λόγω χρώματα την Aventador του, η οποία τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων απόδοσης 690 ίππων.

Advertisement

Ferrari 599

Πρόκειται για την 1η από τις 3 Ferrari με τις οποίες απολαμβάνει τις βόλτες του. Η 599 αποκτήθηκε από τον ίδιο προκειμένου να κάνει ένα δώρο… στον εαυτό του, μ’ αφορμή τα 25α γενέθλιά του. Φορά V12 μοτέρ των 612 ίππων, με τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Ferrari 458 Spider

Ο… χορός των Ferrari συνεχίζεται με μια 458 Spider, η οποία προσαρμόστηκε επακριβώς στα «θέλω» του Λεμπρόν, μιας και φέρει μια πιο σκούρα απόχρωση από την “ορίτζιναλ” έκδοση. Τροφοδοτείται από ένα V8 κινητήρα, με την τελική ταχύτητα να αντιστοιχεί σε 320 χλμ./ώρα

Ferrari F430 Spider

Η F430 Spider αποτελεί το τελευταίο μοντέλο του Λεμπρόν που εκπροσωπεί την εταιρεία από το Μαρανέλο. Μάλιστα, το όχημα υποβλήθηκε σε συγκεκριμένες μετατροπές προκειμένου να μπορεί να φιλοξενηθεί με άνεση ο ύψους 2,03 υπεραθλητής. Ενσωματώνει και αυτό τον V8 της μάρκας, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί ν’ αναπτύξει είναι 315 χλμ./ώρα.

Mercedes-Benz Maybach 57S

Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο Λεμπρόν είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για το παρατσούκλι του, “King James”, ενώ δεν διστάζει να το διαφημίζει. Αυτό -σε παράφραση- κοσμεί και την πινακίδα κυκλοφορίας της Mercedes-Benz Maybach 57S. Όσοι τύχει να αντικρύσουν την πινακίδα θα δουν τα γράμματα “KNG OF OH” (King of Ohio), τα οποία παραπέμπουν στο πέρασμά του από την τοπική ομάδα (Cleveland Cavaliers) με την οποία μεγαλούργησε. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V12, με την επιτάχυνση στα 96 χλμ/ώρα από στάση να απαιτεί 5,1 δευτερόλεπτα.

Rolls-Royce Phantom

Η Ferrari 599 δεν ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που εισήχθη στο γκαράζ του κατά τη συμπλήρωση 25 χρόνων ζωής. Το 2009, ο πρώην συμπαίχτης του και καλός του φίλος Σακίλ Ονίλ, του δώρισε μια Rolls-Royce Phantom των 563 ίππων.

Δείτε επίσης:

Υβριδικό πρωτότυπο της Ferrari

Νέα Ferrari Omologata: Η κτηνώδης εκδοχή της 812 Superfast

Οδηγούμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan Evo