Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ανάρτηση του Rimac C_Two στο «μικροσκόπιο» (video)

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ανάρτηση του Rimac C_Two στο «μικροσκόπιο» (video)

ΝΕΑ

Η ανάρτηση του Rimac C_Two στο «μικροσκόπιο» (video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό supercar των 1.941 PS, υπόσχεται πως θα είναι γρήγορο στην πίστα, αλλά και άνετο στα μεγάλα ταξίδια. Για να το πετύχει όμως αυτό, πρέπει να έχει και την κατάλληλη ανάρτηση.

Advertisement
Advertisement

Η πλήρης αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού supercar από την Κροατία, Rimac C_Two απέχει μόλις λίγες εβδομάδες μακριά και οι άνθρωποι της εταιρείας βρίσκονται στη φάση της διευθέτησης των τελευταίων λεπτομερειών.

Ήδη η Rimac έχει υποβάλλει το μοντέλο σε αναρίθμητα τεστ που αφορούν την αεροδυναμική, την ασφάλεια, αλλά και την ανθεκτικότητα του ηλεκτρικού συστήματος σε ακραίες θερμοκρασίες. Οι τελευταίες δοκιμές εστίαζαν στο σύστημα ανάρτησης, ώστε να διασφαλιστεί πως το αδιαπραγμάτευτο ταλέντο του C_Two στην πίστα δεν θα υπονομεύει την άνεση των επιβατών σε ένα μεγάλο ταξίδι.

Advertisement
Advertisement

Σε δημοσιευθέν βίντεο στο Youtube, η Rimac μας ταξιδεύει στη γερμανική πόλη Fichtenberg, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας KW, η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη της ανάρτησης του ηλεκτρικού supercar.

Το μοντέλο τοποθετείται στο 4-post rig, όπου εφαρμόζονται μεγάλα κάθετα φορτία έτσι ώστε να αξιολογηθεί τόσο η αντίδραση της ανάρτησης όσο και του αμαξώματος. Μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων προσομοίωσης το εξειδικευμένο προσωπικό της KW συλλέγει δεδομένα για την καταπόνηση του οχήματος και των επιβατών από τους κραδασμούς, τα οποία εν συνεχεία αξιοποιεί για τον μετριασμό του φαινομένου.

Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση του 4-post rig, το υπό εξέταση μοντέλο πηγαίνει πίσω στην Κροατία για να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις, οι οποίες ενδεχομένως ν’ αφορούν την εφαρμογή ενός αναθεωρημένου set-up.

Στη συνέχεια σειρά παίρνει η πίστα του Grobnik (κοντά στη Ριέκα) όπου το μοντέλο θα αντιπαραβληθεί με ένα παλαιότερο πρωτότυπο, το οποίο ενσωματώνει ένα λιγότερο αποτελεσματικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών. Μέσω της συγκεκριμένης σύγκρισης, οι άνθρωποι της Rimac μπορούν να εξετάσουν το κατά πόσο κατάφεραν να διορθώσουν τις όποιες ατέλειες.

Advertisement

Το Rimac C_Two διαθέτει 4 ηλεκτρικά μοτέρ που παράγουν συνδυαστικά 1.941 PS και 2.300 Nm ροπής και επιτρέπουν το μοντέλο να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 1,85 sec, με την τελική να αγγίζει τα 412 km/h. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία λιθίου-μαγγανίου-νικελίου χωρητικότητας 120 kWh, η οποία εφόσον είναι πλήρως φορτισμένη παρέχει 550 km αυτονομίας.

Η ανάρτηση, τέλος του Rimac C_Two ενσωματώνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργό σύστημα αυξομείωσης της απόστασης του οχήματος από το έδαφος (Active Ride Height). Επτά αισθητήρες στον μπροστινό άξονα, διαγιγνώσκουν τις απότομες επιταχύνσεις και προσαρμόζουν ανάλογα την ανάρτηση.

Advertisement

Το ηλεκτρικό κροατικό supercar θα παραχθεί μόλις 150 μονάδες, μία από τις οποίες θα ανήκει στον Nico Rosberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζάντες Bugatti που στοιχίζουν όσο ένα καινούργιο μικρό αυτοκίνητο
Έχετε δει πιο χαριτωμένο SUV;
Μάθετε γιατί ο κινητήρας ακούγεται πιο δυναμικός όταν είναι κρύος (VIDEO)