Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rimac: Έτοιμη να εξαγοράσει την Bugatti

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rimac: Έτοιμη να εξαγοράσει την Bugatti

ΝΕΑ

Rimac: Έτοιμη να εξαγοράσει την Bugatti

ΝΕΑ

Οι Κροάτες φαίνεται πως εν τέλει θα αναλάβουν τα ηνία της γαλλικής πολυτελούς φίρμας – Στη μετοχική σύνθεση θα συμμετέχει και η Porsche.

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα δημοσιεύματα που συνέδεαν τη Rimac με την εξαγορά της Bugatti είχαν κάνει την εμφάνισή τους τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αρκετούς μήνες μετά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Oliver Blune, ανέφερε πως Rimac και Bugatti βρίσκονται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας, με τη γαλλική μάρκα να περνά στα «χέρια» των Κροατών.

Οι φήμες περί απόκτησης της γαλλικής πολυτελούς μάρκας από τη Rimac αναζωπυρώνονται χάρη σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα του Manager Magazin.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται, η εξαγορά της Bugatti από τη Rimac είναι «κλεισμένη», με τις οριστικές εξελίξεις ν’ αναμένονται άμεσα. Η ανάληψη των ηνίων της εταιρείας από το Molsheim θα γίνει μέσω μιας κοινοπραξίας στην οποία οι Κροάτες θα κατέχουν πλειοψηφικό μερίδιο 55% και η Porsche 45%.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μέσα στο 2022 η Rimac θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο, προσβλέποντας σε μια αποτίμηση κοντά 5 δισ. ευρώ.

Advertisement

Πολλά ειδησεογραφικά Μέσα επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με τις VW και Porsche, δεν κατάφεραν όμως να αντλήσουν περαιτέρω πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους η Porsche αύξησε το μερίδιό της στη Rimac από το 15,5% στο 24%, επενδύοντας ένα ποσό γύρω στα 70 εκατ. ευρώ.

Advertisement

Φήμες τότε ανέφεραν πως το μερίδιο της μάρκας από τη Στουτγάρδη έφτασε το 50%. Όπως, ωστόσο, είχε ξεκαθαρίσει ο ιδρυτής της μάρκας, Mate Rimac, το ποσοστό της Porsche δεν πρόκειται να πλησιάσει το 50%, καθώς επιθυμεί να διατηρήσει την ανεξαρτησία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμη η Bugatti La Voiture Noire των 11 εκατομμυρίων
Η Bugatti Chiron της Hermes
Σπάνια αγωνιστική Bugatti EB110 Sport Competizione πατά και πάλι σε πίστα

Advertisement