Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπάνια αγωνιστική Bugatti EB110 Sport Competizione πατά και πάλι σε πίστα

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπάνια αγωνιστική Bugatti EB110 Sport Competizione πατά και πάλι σε πίστα

ΝΕΑ

Σπάνια αγωνιστική Bugatti EB110 Sport Competizione πατά και πάλι σε πίστα

ΝΕΑ

Αν και οι περισσότερες από τις 139 Bugatti EB110 που κατασκευάστηκαν βρίσκονται αυτή τη στιγμή κρυμμένες σε ιδιωτικές συλλογές μια εξαιρετικά σπάνια αγωνιστική SC βρέθηκε και πάλι στον φυσικό της χώρο, την πίστα.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti EB110 παρουσιάστηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 1990 κλέβοντας τα φώτα της δημοσιότητας όχι μόνο γιατί σηματοδοτούσε την επιστροφή του ιστορικού ονόματος της Bugatti αλλά και γιατί αποτελούσε ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα της εποχής της.

Ο V12 κινητήρας των 3.5 λίτρων με την τετραπλή υπερτροφοδότηση, η τετρακίνηση και το πανάλαφρο μονοκόκ από ανθρακονήματα είναι μερικά από τα στοιχεία που ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζουν. Από τα 139 αντίτυπα που κατασκευάστηκαν ελάχιστα από αυτά αναβαθμίστηκαν σε αγωνιστικές προδιαγραφές για συμμετοχή σε αγώνες ταχύτητας. Μεταξύ αυτών η εξαιρετικά σπάνια Sport Competizione, που είναι η τελευταία αγωνιστική EB110 που κατασκευάστηκε και με την οποία ο Μονεγάσκος οδηγός αγώνων και επιχειρηματίας, Gildo Pallance-Pastor αγωνίστηκε σε αρκετές διοργανώσεις.

bugatti eb 110 sc

Advertisement
Advertisement

Ο Pallance-Pastor συνέχισε να επενδύει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου ακόμα και μετά την κατάρρευση της Buggati λόγω των οικονομικών προβλημάτων που τελικά προέκυψαν στην πρώτη σύγχρονη αναβίωσή της. Ωστόσο σε έναν αγώνα αντοχής στη Dijon η Bugatti ενεπλάκη σε ένα ατύχημα και λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών δεν ήταν δυνατό να επισκευαστεί.
Πρόσφατα όμως το αυτοκίνητο ανακατασκευάστηκε πλήρως και πουλήθηκε σε έναν συλλέκτη ο οποίος αποφάσισε αντί να το κλείσει σε κάποιο γκαράζ, να το φέρει στον φυσικό του χώρο. Έτσι η EB110 SC βρέθηκε και πάλι στην πίστα της Dijon για μια εντυπωσιακή φωτογράφιση 25 χρόνια μετά τον τελευταίο της αγώνα στον ίδιο ακριβώς χώρο.

bugatti eb 110 sc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bugatti: Πάνω από 65.000 ώρες εξέλιξης για τη La Voiture Noire
Το Rafale κοντράρει την Bugatti Chiron (+video)
H Baby Bugatti στην υπηρεσία του αεροδρομίου του Dubai