Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen πουλάει την Bugatti σε Κροάτες!

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen πουλάει την Bugatti σε Κροάτες!

ΝΕΑ

Η Volkswagen πουλάει την Bugatti σε Κροάτες!

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Όμιλος Volkswagen αποφάσισε να πουλήσει την ελίτ μάρκα Bugatti στη Κροατική Rimac Automobili…

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχει υπογραφεί ακόμη από τους επικεφαλής των δύο εταιρειών. Η πώληση της Bugatti εγκρίθηκε από στελέχη της VW την περασμένη εβδομάδα, αλλά το εποπτικό συμβούλιο δεν έχει ακόμη δώσει την τελική σφραγίδα έγκρισης  Επιπλέον, η συμφωνία με την Κροατική εταιρία θα επέτρεπε στην Porsche να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από αυτήν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη δωρεά της Volkswagen για την Mόρια

Προφανώς, ο Όμιλος VW δεν είναι πλέον πρόθυμος να ρίξει χρήματα στο εμπορικό σήμα με έδρα το Molsheim μετά την αποχώρηση του Ferdinand Piech (ο οποίος επέμενε και έκλεισε την συμφωνία κύρους με τον όμιλο το 2015). Βέβαια η οικογένεια Piech δεν θα βγει ζημιωμένη από αυτό, αφού εξακολουθεί να έχει το 50% στον Όμιλο VW και με την πώληση της Bugatti θα δυναμώσει την Porsche.

Advertisement
Advertisement

Ο απώτερος στόχος είναι η μάρκα της Στουτγάρδης να αυξήσει το μερίδιό της στην Rimac στο 49%. Τα τελευταία χρόνια, οι Hyundai / Kia, Koenigsegg, Jaguar και Magna έχουν επίσης επενδύσει σε μια εταιρεία που γεννήθηκε μόλις πριν από 11 χρόνια.

 

Advertisement

Η Bugatti (προφανώς) δεν είναι η μόνη μάρκα κάτω από την τεράστια ομπρέλα του VW Group που θα μπορούσε να πουληθεί. Η έκθεση συνεχίζει λέγοντας ότι οι εταιρείες Lamborghini, SEAT, Italdesign και Ducati είναι όλοι «υπό έρευνα» ή καλύτερα προς πώληση. Πιστεύεται ότι η VW είχε ήδη διαπραγματευτεί με πιθανούς επενδυτές, αλλά η πανδημία του κοροναϊού επιβράδυνε τα πράγματα.

Η Bugatti αναμένεται να παρουσιάσει στα τέλη του επόμενου μήνα την ιδέα Vision Le Mans (που απεικονίζεται παραπάνω) ως ηλεκτρικό hypercar μόνο για περιορισμένα κομμάτια.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης: