Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμη η Bugatti La Voiture Noire των 11 εκατομμυρίων

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη η Bugatti La Voiture Noire των 11 εκατομμυρίων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμη η Bugatti La Voiture Noire των 11 εκατομμυρίων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά από 65.000 ώρες εξέλιξης και απίστευτη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, το «Μαύρο Αυτoκίνητο» πήρε σάρκα και οστά.

Advertisement
Advertisement

«Με την ολοκλήρωση της La Voiture Noire, δείχνουμε για άλλη μια φορά πως κατασκευάζουμε τα πιο σοφιστικέ σπορ αυτοκίνητα παγκοσμίως». Αυτά τα λόγια επέλεξε ο Πρόεδρος της Bugatti, Stephan Winkelmann, για να χαιρετίσει την ολοκλήρωση της La Voiture Noire, που θα κοσμήσει το γκαράζ μόλις ενός ανθρώπου.

«Χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων σε μαύρο χρώμα (jet black), η συγκλονιστική coupe τύπου μορφή του μοιάζει απόλυτα κομψή. Είναι ένα πραγματικό grand tourer που από όραμα , εξελίχθηκε σε πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα μοναδικό πρότζεκτ που καθρεφτίζει την πρωτοτυπία και δεξιοτεχνία της Bugatti», προσθέτει ο Winkelmann.

Γιατί, όμως ονομάστηκε “La Voiture Noire” (στα ελληνικά «μαύρο αυτοκίνητο»); Η απάντηση εντοπίζεται στη δεκαετία του 30’ και συγκεκριμένα στις μόλις τέσσερις Bugatti Type 57 SC Atlantic που κατασκευάστηκαν ποτέ. Μία από αυτές άνηκε στον γιο του Ettore Bugatti, Jean, ο οποίος είχε δώσει στο απαστράπτον αυτοκίνητό του, το παρατσούκλι “La Voiture Noire”. Παρ’ όλα αυτά, λίγο πριν από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα ίχνη του μοντέλου χάθηκαν.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Bugatti το εν λόγω συμβάν συνιστά το μεγαλύτερο μυστήριο στον κόσμο της αυτοκίνησης, αντίστοιχης βαρύτητας με το άλυτο γρίφο του «κεχριμπαρένιου δωματίου» (8ο θαύμα του κόσμου).

Η ιδέα της αναβίωσης της Bugatti Type 57 SC Atlantic ανήκει στον Desing Director Achim Anscheidt: «Αντιμετωπίζαμε με δέος την ιδέα να αναπτύξουμε την La Voiture Noire. Κανένα όχημα στη μακρά ιστορία της Bugatti δεν απέκτησε το ίδιο θρυλικό στάτους με την Type 57 SC Atlantic και έγινε συνώνυμο με τη μάρκα», αναλύει ο Asncheidt.

Advertisement

Ποια είναι, λοιπόν, η La Voiture Noire;

Η La Voiture Noire βασίζεται στη Chiron, αλλά το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 250 mm, ενώ το συνολικό μήκος έχει «μεγαλώσει» κατά 450 mm. Σύμφωνα, με τη μάρκα οι αυξημένες διαστάσεις βελτιστοποίησαν την αεροδυναμική του μοντέλου, το οποίο θα αποτελεί την επιτομή των grand tourer, συνδυάζοντας «ταχύτητα, άνεση και δυναμισμό».

Advertisement

Πρόκειται για ένα μίνιμαλ coupe hypercar χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές (π.χ. μεγάλη αεροτομή) που ξεχωρίζει μέσω της καθαρότητας των γραμμών του. Οι προφυλακτήρες ενσωματώνονται αρμονικά στο αμάξωμα, και το παρμπρίζ μοιάζει να ενώνεται με τα πλευρικά παράθυρα, σαν μια μάσκα κράνους.

Η μπροστινή μάσκα έχει τυπωθεί σε 3D εκτυπωτή και κάθε κελί της έχει φιλοτεχνηθεί προσεχτικά, ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να μοιάζει ατελές. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί μια λεπτή LED λωρίδα που για πρώτη φορά διαθέτει ένα μονοκόμματο πλαίσιο χωρίς αρμούς, ενώ υπάρχουν και 6 απολήξεις της εξάτμισης.

Οι φωτογραφίες που να μας δείχνουν το εσωτερικό είναι ελάχιστες, γνωρίζουμε, ωστόσο, πως υπάρχει δερμάτινη ταπετσαρία σε φινίρισμα Havana Brown. Ακόμη συναντώνται ένθετα αλουμινίου στο εσωτερικό των θυρών και την κεντρική κονσόλα, αλλά και πολλές ξύλινες λεπτομέρειες που συνθέτουν μια μοναδική εικόνα. Υπενθυμίζεται πως η La Voiture Noire ενσωματώνει έναν κινητήρα W16 8,0 λίτρων με τέσσερα τούρμπο που παράγει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής.

Advertisement

Το μοντέλο ήδη έχει πουληθεί σε έναν φαν της Bugatti, αντί 11 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ
Η Bugatti Chiron της Hermes
To launch control της Bugatti Chiron (video)