Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Porsche κατέχει πλέον το 1/4 της Rimac

Ελλάδα 15:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche κατέχει πλέον το 1/4 της Rimac

Mobility

Η Porsche κατέχει πλέον το 1/4 της Rimac

Mobility

Η Porsche αυξάνει το μερίδιό της στη Rimac από 15,5 σε 24%, μετά από επένδυση 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά sport αυτοκίνητα της Porsche θα έχουν το δάπεδο- πλατφόρμα της Rimac

Η συνεργασία Porsche και Rimac θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά υπέροχα πράγματα. Τον Ιούνιο του 2018, οι ιθύνοντες  της εταιρίας από το Zuffenhausen πήραν ένα αρχικό μερίδιο από την Κροατική μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής 10%. Τον Σεπτέμβριο του 2019, το ποσοστό αυξήθηκε στο 15,5%  και τώρα, αυξάνεται ξανά στο 24%.

Για να γίνει αυτό, η Porsche επενδύει επιπλέον 70 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 83,2 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες ή 24%) και επισημαίνει ότι η κατοχή του ποσοστού αυτού των μετοχών δεν της παρέχει ελεγκτική επιρροή. Με άλλα λόγια, η Rimac παίρνει ακόμη αποφάσεις για το μέλλον της. Είναι ενδιαφέρον ότι η Porsche ανακοίνωσε ότι η εταιρεία από την Κροατία πρόκειται να γίνει προμηθευτής της όσο αφορά τα εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξαν φήμες ότι η Porsche αύξησε το μερίδιό της στο 50 τοις εκατό, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, τουλάχιστον όχι τώρα. Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί στην Bugatti, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Rimac ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας με έδρα το Molsheim με αντάλλαγμα ακόμα περισσότερες μετοχές της κροάτικης εταιρείς να πάνε προς την Porsche. Σε περίπτωση που η συμφωνία υλοποιηθεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε πλήρως ηλεκτρικές Bugatti που θα χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία της Rimac

Η Rimac ιδρύθηκε το 2009 κοντά στο Ζάγκρεμπ και απέχει λίγους μήνες (ή εβδομάδες) από την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του C Two . Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο, έχει τετρακίνηση, με πάνω από 1.900 ίππους, θα κάνει το ντεμπούτο του με διαφορετικό όνομα και υπόσχεται να φτάσει τα 0-100 σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τελευταίες αεροδυναμικές δοκιμές για το Rimac C_Two (+vid)

Ένας επίτιμος καλεσμένος πίσω από το Rimac C_Two (video)

Το Rimac Scalatan είναι ένα Hypercar 3.000 ίππων του έτους 2080 (+vid)

Advertisement