Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Megane RS Trophy-R: Όταν οργίαζε στο Ρινγκ (video)

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault Megane RS Trophy-R: Όταν οργίαζε στο Ρινγκ (video)

ΝΕΑ

Renault Megane RS Trophy-R: Όταν οργίαζε στο Ρινγκ (video)

ΝΕΑ

Έχει περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος, αλλά οι μνήμες παραμένουν νωπές. Η ισχυρότερη εκδοχή του Renault Megane “άλωσε” το Nürburgring και έπιασε κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Η πιο σκληροπυρηνική έκδοση του Renault Megane, με την κωδική ονομασία “RS TrophyR” πέρασε τη γραμμή συναρμολόγηση της εταιρείας επωμιζόμενη έναν και μοναδικό στόχο: Να γίνει ο “Βασιλιάς” του Nürburgring στην κατηγορία των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων παραγωγής.

To γαλλικό «θηρίο», σχεδόν 1,5 χρόνο πριν, έβγαλε… ασπροπρόσωπους του ανθρώπους της εταιρείας, καθώς κατά την παρουσία του στην «Πράσινη Κόλαση» εκτόπισε το Honda Civic από την κορυφή, σημειώνοντας χρόνο 7’ 43’’ 8.

Κάτω από το καπό του «καυτού» Megane RS Trophy R βρίσκεται ένας κινητήρας των 1.8 λίτρων TCe turbo, ο οποίος παράγει 300 άλογα, με τη μέγιστη ροπή ν’ αντιστοιχεί σε 400 Nm και να κάνει αισθητή την παρουσία της στις 3.200 rpm. Όσον αφορά την κίνηση στους εμπρός τροχούς, αυτή μεταδίδεται μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Advertisement
Advertisement

Για να εκτοξευτούν, βέβαια, οι επιδόσεις του, το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας φρόντισε να ελαφρύνει το μοντέλο, χαμηλώνοντας τα κιλά του κοντά στα 1.300 kg. Η μείωση επιτεύχθηκε χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονήματος (π.χ. σε διαχύτη, ζάντες και εξάτμιση) όπως και μέσω της απομάκρυνσης των πίσω καθισμάτων.

Επιπροσθέτως, η ανάρτηση έγινε πιο επιθετική, βελτιώθηκε τόσο το πλαίσιο όσο και η αεροδυναμική του, ενώ η Renault χρειάστηκε να δουλέψει από κοινού με κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Brembo, η Akrapovic και η Bridgestone.

Advertisement

Θυμηθείτε τα “όργια” του Renault Megane RS TrophyR στο Nürburgring:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το νέο Renault Kangoo

Lockdown: “Κραυγή αγωνίας” από τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Advertisement

Αποκλειστικά υβριδικό το Renault Arkana – Πότε έρχεται