Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικά υβριδικό το Renault Arkana – Πότε έρχεται

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικά υβριδικό το Renault Arkana – Πότε έρχεται

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικά υβριδικό το Renault Arkana – Πότε έρχεται

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διατίθεται τόσο με τον υβριδικό E-Tech, όσο και με ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Advertisement
Advertisement

Αρκετούς μήνες μετά τη γνωστοποίηση της είδησης πως το Renault Arkana θα διατεθεί και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, η γαλλική μάρκα προσφέρει πληροφορίες τόσο για λανσάρισμα του μοντέλου, καθώς και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το μεσαίο coupe SUV θα καταφτάσει στη Γηραιά Ήπειρο – και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα- το πρώτο μισό του 2021 και θα ενσωματώνει αποκλειστικά υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Είτε με τον υβριδικό E-Tech Hybrid, είτε με μικρο-υβριδικά 12βολα συστήματα κίνησης

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, θα διατίθεται με το μοτέρ E-Tech Hybrid των 140 ίππων, με τους ενδιαφερόμενους, να καλούνται, επίσης, να επιλέξουν ανάμεσα στους κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας TCe 140 και TCe 160.

O E-Tech είναι ο ίδιος με του Clio και απαρτίζεται από ένα 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ βεζνίνης των 1,6 λίτρων, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 140 ίππους.

Αμφότεροι οι μικρο-υβριδικοί κινητήρες TCe 140 και 160 στελεχώνονται από έναν 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,3 λίτρων, ισχύος 140 και 160 ίππων αντίστοιχα. Επιπροσθέτως, συνδυάζονται με μια μπαταρία των 12V, η οποία επιτρέπει τον μετριασμό τόσο της κατανάλωσης καυσίμου, όσο και των εκπομπών CO2.

Advertisement

Πιστό στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault

Advertisement

Το Arkana καταφτάνει ώστε να εδραιώσει τη θέση του δίπλα στα Megane, Kadjar και Scenic και ως εκ τούτου αντλεί καίρια σχεδιαστικά στοιχεία και από τα τρία μοντέλα. Ατενίζοντας το εξωτερικό του, γίνονται καταφανείς οι σχεδιαστικές αναφορές στο Clio, γεγονός ιδιαίτερα λογικό μιας και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα (CMF-B modular) με το supermini της μάρκας -όπως και με το Captur.

Στον αντίποδα, το Arkana φέρει πιο μεγάλες διαστάσεις, οι οποίες αποτυπώνονται σε 4,568 μ. μήκος και 1,571 μ. ύψος. Όσον αφορά το μεταξόνιο αυτό αντιστοιχεί σε 2,720 μ.

Τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω φώτα βασίζονται στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault, με τη σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας να είναι διακριτή και στις γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα.

Advertisement

Το coupe SUV θα «κάθεται» πάνω σε ζάντες 17 ή 18 ιντσών, θα διατεθεί σε εφτά (7) χρώματα, ενώ η έκδοση RS Line θα περιορίζεται αποκλειστικά στο χρώμα Valencia Orange.

Με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας

Στο εσωτερικό, ανάλογα με το πακέτο εξοπλισμού, προσφέρεται πλήρως ψηφιακό cockpit σε διαστάσεις 4,2”, 7” και 10,2”, ενώ λίγο πιο δεξιά δεσπόζει η οθόνη infotainment η οποία ενσαρκώνεται είτε σε 7, είτε σε 9,3 ίντσες,

O οδηγός και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες επωφελούνται από τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του Arkana μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, ενώ ποικίλα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων συναντάμε τα εξής:

Adaptive cruise, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB), σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου, ενώ χείρα βοηθείας παρέχει και μια κάμερα 360 μοιρών, όπως και οι αισθητήρες στάθμευσης.

Διαβάστε επίσης:

Το νέο Renault Scenic στην ελληνική αγορά (+τιμή)

Η Renault ετοιμάζει ηλεκτρικό που θα κοστίζει λιγότερο από 20.000

Renault: Η Formula 1 μας μαθαίνει οικονομία στο Clio ευρώ