Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Γιατί καθυστερούν τα Volvo EX90 και Polestar 3;

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί καθυστερούν τα Volvo EX90 και Polestar 3;

Mobility

Γιατί καθυστερούν τα Volvo EX90 και Polestar 3;

Mobility

Τα προγραμματισμένα λανσαρίσματα των δύο νέων μοντέλων, τόσο του Polestar 3, όσο και του Volvo EX90 έχουν «πάει πίσω» για λόγους που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo μετέθεσε την έναρξη παραγωγής του EX90 για το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ ήταν να ξεκινήσει στα τέλη του έτους που διανύουμε.

Αντίστοιχα, από την Polestar, το ντεμπούτο του Polestar 3, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2023, τώρα πάει για τις αρχές του επόμενου έτους. Μιλάμε δηλαδή για μια χρονική καθυστέρηση της τάξης των έξι μηνών, που θα πάει πίσω συνολικά τον προγραμματισμό που είχε γίνει μέχρι τώρα.

Advertisement
Advertisement

Οι καθυστερήσεις των δύο μοντέλων αυτών, έχουν προκύψει λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίσει η Geely με το λογισμικό που υποστηρίζει τη νέα πλατφόρμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, την οποία και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν. Με ένα δελτίο τύπου, η Volvo ξεκαθάρισε πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την εξέλιξη και τη δοκιμή λογισμικού.

Αυτό συμβαίνει καθώς όπως λέει η εταιρεία, «πρέπει να διασφαλιστεί μια υψηλής ποιότητας εισαγωγική έκδοση του αυτοκινήτου, που θα μεγιστοποιεί το όφελος των πελατών της μάρκας από την τεχνολογία της, από την πρώτη κιόλας μέρα». Για την Polestar από την άλλη μεριά, η καθυστέρηση αυτή όπως προκύπτει θα επηρεάσει και τους στόχους παραγωγής του 2023. Συγκεκριμένα, η Polestar λέει τώρα ότι αναμένει να κατασκευάσει 60.000-70.000 οχήματα το 2023, αντί των 80.000 που είχε αρχικά προβλέψει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Volvo ξεκίνησε δοκιμές σε φορτηγά υδρογόνου (+video)
Η Polestar στις εγκαταστάσεις της Saab
Γιατί να περιμένεις το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo;

Advertisement