Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Renault 5!

Ελλάδα 6:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το νέο Renault 5!

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Renault 5!

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το νέο της ηλεκτρικό μίνι.

Advertisement
Advertisement

Αν μη τι άλλο οι teaser φωτογραφίες του Renault 5 είναι πρωτότυπες μιας και το αυτοκίνητο είναι όλο καλυμμένο με μαύρο αυτοκόλλητο και τα στοιχεία του αμαξώματός του τονίζονται με κόκκινες ή κίτρινες γραμμές.

Έτσι παίρνουμε μια εικόνα για το μοντέλο παραγωγής, που δεν θα απέχει πολύ από το πρωτότυπο.

Οι πιο σημαντικές διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στις συμβατικές χειρολαβές στις πόρτες, τους προφυλακτήρες που έχουν επανασχεδιαστεί αλλά και τους προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Renault 5 θα είναι οριακά πιο μικρό από τα 4,0 μέτρα, για την ακρίβεια 3,92, γεγονός που του εξασφαλίζει κατά κύριο λόγο τον αστικό χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή οι χώροι του -η βάση του θα είναι το καινούργιο πλαίσιο CMF-BEV- θα είναι σαφώς πιο μεγάλοι συγκριτικά με τα τρέχοντα δεδομένα της κατηγορίας Β.

Advertisement

‘Όσο για το εσωτερικό, που ακόμα δεν το έχουμε δει, αναμένεται να είναι έξυπνο σε ότι αφορά τα συστήματα πληροφόρησής του αλλά και οικολογικό με τη εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Το σύστημα πρόωσης θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων μπροστά και μια μπαταρία 40 kWh για της βασικές εκδόσεις. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις η ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας θα φτάνει τις 52,0 kWh που θα εξασφαλίζουν μια αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων.

Advertisement

Με βάση τον προγραμματισμό της Renault το νέο R5 θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024 αντικαθιστώντας το Ζoe που έχει τα χρονάκια του. Σε ότι αφορά την τιμή του ο στόχος των Γάλλων είναι κάτι λιγότερο από τις 25.000 ευρώ, γεγονός που θα το καθιστά απευθείας ανταγωνιστικό με το VW ID.2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το αρχέτυπο Renault 5
Έρχεται και Renault R5 Turbo;
Οδηγούμε το νέο Renault Clio E-Tech στο Βέλγιο

Advertisement