Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα χρησιμοποιεί η Aston Martin από την Geely;

Ελλάδα 5:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα χρησιμοποιεί η Aston Martin από την Geely;

ΝΕΑ

Τι θα χρησιμοποιεί η Aston Martin από την Geely;

ΝΕΑ

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι η κινεζική Geely θα αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην Aston Martin. Τώρα έγιναν γνωστές και λεπτομέρειες της διευρυμένης συνεργασίας τους.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, η Aston Martin χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη της Mercedes-Benz και της Mercedes-AMG στα μοντέλα της, όπως και άλλα συστήματα της γερμανικής εταιρείας.

Toν προηγούμενο μήνα η κινεζική Geely απέκτησε το 17% των μετοχών της Aston Martin Lagonda, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό της που είχε σε αυτή ως τότε. Κατά συνέπεια, η συνεργασία τους θα είναι πιο στενή και ουσιαστική από πριν.

Όπως έγινε γνωστό, η βρετανική εταιρεία θα προμηθεύεται από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία διάφορα τμήματα και εξαρτήματα που αυτή κατασκευάζει και χρησιμοποιεί ήδη στα δικά της οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar η Aston Martin πρόκειται να ενσωματώνει στα νέα μοντέλα της σύστημα κλιματισμού της Geely, όπως και καθίσματα που αυτή κατασκευάζει.

Αυτό επιβεβαίωσε σε Βρετανό συνάδελφο ο Ρομπέρτο Φιντέλι, επικεφαλής στο Τμήμα Εξέλιξης της εταιρείας. Ο ίδιος τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν απ’ ό,τι είναι διαθέσιμο και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέλιξης των καινούργιων αυτοκινήτων της.

Advertisement

Στην προσπάθεια αυτή υπάρχει και η πλήρης υποστήριξη του Αμεντέο Φελίζα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Aston Martin. O Ιταλός, ο οποίος κατείχε την ίδια επαγγελματική θέση και στη Ferrari από το 2008 έως το 2016, δήλωσε ότι η συνεργασία με την Geely θα μειώσει κατά 30% τη λίστα των προμηθευτών της οι οποίοι είναι περίπου 300.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η τύχη της Aston Martin χωρίς τη Mercedes-Benz
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DB12 (+video)
Πόσα νέα μοντέλα λέτε πως ετοιμάζει η Aston Martin;

Advertisement