Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ εσόδων για την Toyota, παρά την μειωμένη παραγωγή

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεκόρ εσόδων για την Toyota, παρά την μειωμένη παραγωγή

ΝΕΑ

Ρεκόρ εσόδων για την Toyota, παρά την μειωμένη παραγωγή

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία κατέβαλε επίμονες προσπάθειες προκειμένου να μετριάσει το πλήγμα που έχει επιφέρει η κρίση των ημιαγωγών.

Advertisement
Advertisement

Σθεναρή είναι η αντίσταση που προβάλλει η Toyota στις συνεχείς πιέσεις που γνωρίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία από την κρίση με την έλλειψη ημιαγωγών.

Αυτό αποτυπώνεται στο ρεκόρ καθαρών κερδών που πέτυχε σε επίπεδο τρίτου τριμήνου, τα οποία ανήλθαν σε 4,8 δισ. ευρώ (626.6 δισ. γιεν), 33% αυξημένα συγκριτικά με αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν και τα λειτουργικά της κέρδη που έφτασαν τα 5,7 δισ. ευρώ (749,9 δισ. γιεν), όταν το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος του 2020 είχαν περιοριστεί σε 3,8 δισ. ευρώ (506 δισ. γιεν).

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι ο κατασκευαστής είχε αναγκαστεί να μειώσει την παραγωγή καινούριων αυτοκινήτων, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης των ημιαγωγών, η οποία εμποδίζει την οικονομική ανάκαμψη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Παρά τις σημαντικές ελλείψεις, η Toyota αύξησε το περιθώριο κέρδους της κατά 9,9% και προβλέπει ετήσια κέρδη που θα κινηθούν σε επίπεδα ρεκόρ.

Advertisement

Η εν λόγω αισιοδοξία απορρέει από τις θετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις σημαντικές προσπάθειές της για τη μείωση των εξόδων της.

Επιπροσθέτως, τα έσοδά της γνώρισαν άνοδο 11,4% στα 58 δισ. ευρώ (7,55 τρισ. γιεν), παρά τη μείωση των παγκόσμιων πωλήσεών της κατά 0,5%.

Advertisement

Η συνολική παραγωγή της μάρκας περιορίστηκε σε λιγότερες από 9 εκ. μονάδες, την ίδια ώρα που τον Νοέμβριο αναμένεται αναστολή 6 εκ των 28 γραμμών συναρμολόγησης της Toyota.

Τα εκτιμώμενα έσοδά της μάρκας για το τρέχον οικονομικό έτος που κλείνει τον Μάρτιο του 2021, φτάνουν τα 229 εκ. ευρώ (30 τρισ. γιεν), μόλις 140 εκ. λιγότερα από την επίδοση ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2019.

«Η παγκόσμια παραγωγική μας δύναμη μειώθηκε σημαντικά. Αλλά, οι προμηθευτές, τα εργοστάσια και οι έμποροι κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες ώστε να παραδώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα, ανέφερε o CFO της Toyota, Kentra Kon.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς αποφάσισε η Toyota να κατασκευάσει το GR Yaris;
Μουσείο της Toyota με έκθεμα μοντέλο της… Honda
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota Aygo X