Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η Ferrari F40 θρυλικού πιλότου της Formula 1

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία η Ferrari F40 θρυλικού πιλότου της Formula 1

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η Ferrari F40 θρυλικού πιλότου της Formula 1

ΝΕΑ

Ένα θρυλικό ιταλικό supercar το οποίο οδηγήθηκε από έναν θρυλικό Γάλλο πιλότο.

Advertisement
Advertisement

Η εμβληματική Ferrari F40 είναι από τα αυτοκίνητα που πέρασαν στην αιωνιότητα καθώς αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που πέρασαν ποτέ την πόρτα του Μαρανέλο. Το μυθικό supercar κατασκευάστηκε το 1987 και ήταν εξοπλισμένο με έναν V8 κινητήρα 2,9 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο απέδιδε 470 ίππους και 577 Nm ροπής και πετύχαινε τελική ταχύτητα μεγαλύτερη από 320 χλμ./ώρα.

Το εντυπωσιακό για την εποχή του αυτοκίνητο της Ferrari έγινε το όνειρο πολλών και αγαπήθηκε ακόμα και από οδηγούς αγώνων. Ένα από τα μοντέλα που βγήκαν από το εργοστάσιο το 1989 πέρασε στα χέρια του μεγάλου πρωταθλητή Formula 1, Αλέν Πρόστ. Ο Γάλλος, 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μόλις είχε μετακομίσει στη Ferrari F1 και τον Φεβρουάριο του 1990 παρέλαβε την δική του F40.

Advertisement
Advertisement

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όμως και η πλήρης αφοσίωση του Πρόστ στους αγώνες δεν του επέτρεψαν να ευχαριστηθεί το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να το πουλήσει πολύ γρήγορα. Ο τυχερός αγοραστής της F40 μόλις αντιλήφθηκε ότι η Ferrari ανήκει στον Πρόστ, τον έβαλε να την υπογράψει στην οροφή κάτι που μέχρι και σήμερα παραμένει ορατό.

Η σπάνια F40 πέρασε από πολλά χέρια τα επόμενα χρόνια φτάνοντας μέχρι και την Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ενώ το τελευταίο του «σπίτι» ήταν το 2016 όταν δέχτηκε τη φροντίδα του Ferrari Classiche και πήρε το πιστοποιητικό αυθεντικότητας. Η Ferrari που κάποτε ανήκε στον Πρόστ πλέον βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s και οι πιο αισιόδοξοι αναφέρουν ότι η τιμή της μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η επιβλητική Ferrari F8 Tributo στα Μετέωρα
Τι μυστικό κρύβει αυτή η Ferrari; (+video)
Πόσα θα δίνατε για την Ferrari 275 GTB του Steve McQueen;

Advertisement