Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σήκω Έντζο για να δεις: Ένα SUV κάνει γύρους στο Φιοράνο! (+video)

Ελλάδα 8:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σήκω Έντζο για να δεις: Ένα SUV κάνει γύρους στο Φιοράνο! (+video)

ΝΕΑ

Σήκω Έντζο για να δεις: Ένα SUV κάνει γύρους στο Φιοράνο! (+video)

ΝΕΑ

Σημεία των καιρών: Εκεί που έχουν δοξαστεί μονοθέσια και απίστευτα supercars κάνει πλέον γύρους η Purosangue.

Advertisement
Advertisement

Για όλα φταίει το χρήμα. Και οι τρελές πωλήσεις που έχει κάνει ήδη η Purosangue, πριν καλά-καλά βγει στην παραγωγή, δικαιολογούν απόλυτα την επιλογή της Ferrari να φτιάξει το πρώτο δικό της SUV. Έστω και αν δεν θέλει να το κατατάσσουν σε αυτή την κατηγορία.

Όμως η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει ως σήμερα η εταιρία. Και όσο και αν φωνάζουν οι φανατικοί, είναι πλέον μία πραγματικότητα. Η οποία, χάρη στα χρήματα που θα φέρει, εξασφαλίζει και το μέλλον όλων των άλλων supercars που αρέσουν στους Φεραρίστι. Είτε αυτούς τους λίγους που μπορούν να τα αγοράσουν. Είτε όλους τους υπόλοιπους που απλά τους αρέσει να τα βλέπουν στο Youtube.

Στο video που κατέγραψε γνωστός παπαράτσι, βλέπουμε μία Purosangue σε έναν μάλλον άβολο ρόλο. Να κάνει γρήγορους γύρους στην πίστα του Φιοράνο, εκεί που έχουν γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα οι μεγάλες δόξες της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο πράγμα που συγκρατούμε από αυτές τις εικόνες είναι ο μοναδικός ήχος του V12 της εταιρίας. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ότι και να γίνει, και ο V12 της Ferrari θα είναι πάντα η μελωδία της ευτυχίας για όλους τους φίλους της αυτοκίνησης.

Από εκεί και πέρα, παρακολουθούμε ένα αυτοκίνητο της Ferrari μέσα σε μία πίστα με λίγο διαφορετικό όμως χαρακτήρα και συμπεριφορά. Είναι προφανές ότι η Purosangue δεν φτιάχτηκε για να κάνει γύρους σε πίστα και αυτό είναι εμφανές.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για κάποιες δοκιμές εξέλιξης ή για προσπάθεια επίτευξης χρόνου μέσα στο Φιοράνο (όπου υπάρχει και άτυπη κατάταξη μεταξύ των πιο γρήγορων Ferrari). Παρ’ όλα αυτά η Purosangue φαίνεται να είναι αρκετά γρήγορη με τον δικό της τρόπο, και πάντως όχι με την χάρη και την ένταση ενός κανονικού supercar της εταιρίας.

Advertisement

Παρά το μέγεθός της πάντως, δείχνει αρκετά σταθερή, και εκμεταλλεύεται και την αρκετά εξελιγμένη ανάρτηση της εταιρίας, με τον ηλεκτρονικό έλεγχο των αμορτισέρ 30 φορές το δευτερόλεπτο, έτσι ώστε να προσαρμόζει ανάλογα την σκληρότητα και την μείωση των κλίσεων στις στροφές.

Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι των φίλων της εταιρίας να αποφασίσουν αν αυτό το θέαμα είναι αντάξιο των υπερβατικών μηχανών που είχε στο μυαλό του ο Έντζο Φεράρι. Το αγοραστικό κοινό της εταιρίας πάντως έχει μιλήσει και ψηφίζει Purosangue πληρώνοντας όσο-όσο για το ποιος θα προλάβει.

Advertisement

Νέα εποχή, νέα ήθη. Και η Ferrari φαίνεται να έχει προσαρμοστεί ιδανικά. Έστω και αν αυτό δεν αρέσει στους ρομαντικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αν θέλεις καινούρια Ferrari θα πρέπει να περιμένεις. Πολύ!
Παντηλίκια στο χιόνι με Ferrari Purosangue (+video)
Ποιά νέα μοντέλα θα παρουσιάσει η Ferrari;

Advertisement