Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για την Ferrari 275 GTB του Steve McQueen;

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσα θα δίνατε για την Ferrari 275 GTB του Steve McQueen;

ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για την Ferrari 275 GTB του Steve McQueen;

ΝΕΑ

Η σπάνια Ferrari 275 GTB/4 του Steve McQueen βγαίνει σε πλειστηριασμό με εκτιμώμενη τιμή τα 10 εκατ. δολάρια!

Advertisement
Advertisement

Ο Steve McQueen δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς αποτελεί το απόλυτο είδωλο μιας ολόκληρης εποχής στον τομέα του κινηματογράφου. Ο θρυλικός ηθοποιός και οδηγός αγώνων συνέδεσε το όνομά του με την ταχύτητα και τις πίστες και από τα χέρια του πέρασαν πολλά και σπάνια μοντέλα μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου.

Ένα από τα πιο σπάνια και σίγουρα πιο εκλεπτυσμένα αυτοκίνητα που πέρασαν από το γκαράζ του McQueen ήταν μια Ferrari 275 GTB/4. Ο εκκεντρικός ηθοποιός αγόρασε το 1967 το αυτοκίνητο και παράγγειλε να μεταφερθεί στο San Francisco κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Bullitt του 1968.

Advertisement
Advertisement

Ο McQueen κράτησε στην κατοχή του το αυτοκίνητο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970 πριν το πουλήσει τελικά. Μετά από πολλές αλλαγές ιδιοκτητών η 275 έφτασε στα χέρια της Ferrari Classiche το 2010 όπου και αποφασίστηκε να ανακατασκευαστεί πλήρως. Η Ferrari επέστρεψε στην αρχική της κατάσταση και μάλιστα είναι πιο εκλεπτυσμένη από ποτέ τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Η Ferrari 275 GTB/4 του McQueen έχει περάσει από το Μουσείο της εταιρείας στο Μαρανέλο και έχει κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή της στην εκδήλωση Villa d’Este Concorso d’Eleganza. Μετά την ανακατασκευή της το 2014 το αυτοκίνητο είχε πουληθεί για 10 εκατομμύρια δολάρια και οι άνθρωποι του Οίκου RM Sotheby’s που ανάλαβαν την νέα δημοπρασία περιμένουν η τιμή να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ferrari θα συνεργαστεί με τη Samsung
Αντάρτικο της Ιταλίας για τα μάτια της Ferrari
Η εντυπωσιακή αναγέννηση της Ferrari Testarossa

Advertisement